Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bizon Z056


13 odpowiedzi na ten temat

#1 Share coffey23

coffey23

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 13 czerwiec 2009 - 22:51

Bizon Z056 Witam wszystkich , w zeszłym sezonie stawała nam często młocarnia zmieniliśmy talerze od odrzutnika słomy jak i od młocarni i zaczeły sie problemy bo jak się rozpędza młocarnie silnikiem jest wszystko ok ale jak zwalniam gaz i spadają obroty to koło od młocarni zaczyna obcierać o uchwyt od regulacji obrotów ,miał ktoś takie awarie ??? proszę o odpowiedzi :mellow:

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Bizon Z056 Dzisiaj, 07:29
  •  

#2 Share paktofonikas1987

paktofonikas1987

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlasie

Napisany 14 czerwiec 2009 - 14:21

Bizon Z056 U mnie obcierało z powodu tego że pas był zjechany i żeby go naciągnąć odpowiednio to regulacji juz brakowało i zaczynało trzeć o ten uchwyt.

sprzedam

Ciągnik Zetor ZTS 16245    www.olx.pl/oferta/ciagnik-zetor-zts-16245-nie-1634-case-fendt-john-deutz-ursus-1614-CID757-IDcIy4R.html

 


#3 Share coffey23

coffey23

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 14 czerwiec 2009 - 16:07

Bizon Z056 u mnie pas nowy i oby dwa koło i teraz nie wiem czemu trze tylko jak daje mniej gazu i zwalnia młocarnia

#4 Share Daniel215

Daniel215

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1075 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Malbork

Napisany 14 czerwiec 2009 - 20:59

Bizon Z056 A może masz nie wyważone cepy, tzn. cały bęben młócący od tego też mogą być takie efekty... :mellow:

#5 Share przemek99

przemek99

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 492 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnictwo , Motoryzacja ;]

Napisany 14 czerwiec 2009 - 21:32

Bizon Z056 No popieram kolegę wyżej , może śa za duże drgania i to przez to :mellow:

#6 Share coffey23

coffey23

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 15 czerwiec 2009 - 08:36

Bizon Z056 cepy zmienialiśmy 2 lata temu i wszystko było dobrze nic się nie działo drgań żadnych nie czuć tylko to obcieranie :mellow:

#7 Share Daniel215

Daniel215

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1075 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Malbork

Napisany 15 czerwiec 2009 - 14:48

Bizon Z056 No to skoro twierdzisz że jest wszystko ok to zobacz jeszcze łożyska na bębnie... A te problemy zaczeły sięod chwili kiedy wymieniliście te tarcze na których się montuje cepy???

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Bizon Z056 Dzisiaj, 07:29
  •  

#8 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 15 czerwiec 2009 - 15:52

Bizon Z056 może źle są ustawione napinacze. u mnie było podobnie polóźnilem ten na wale od bębna a naciągnołem ten od wału odrzutnika. przy miejszych obratach tez trze czy tylko przy maksymalnych jakie ustawiasz?

#9 Share coffey23

coffey23

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 15 czerwiec 2009 - 18:25

Bizon Z056 dzisiaj ściągłem tuleje z osi bębna młóconcego i podłożyłem między łożysko a tuleje podkładke dość grubą i tym samym koło mi się odsuneło od uchwytu i nic nie obciera :mellow:

#10 Share Daniel215

Daniel215

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1075 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Malbork

Napisany 15 czerwiec 2009 - 18:29

Bizon Z056 No to tak jak mówiłem wina była po stronie łożysk, a dokładniej tego, że cały bęben opadł i obcierał... a nie dało się np. bardziej opuścić klepiska??? Czy już wtedy nie wymłacał dokladnie???

#11 Share coffey23

coffey23

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 322 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 15 czerwiec 2009 - 19:21

Bizon Z056 to nie bęben ocierał o klepisko tylko to duże koło gdzie sie zakłada klucz jak się młocarnia zapcha ocierało od środka o uchwyt od regulacji obrotów młocarni ,jak bym miał łożyska rozwalone to bym je zmienił i po sprawie ;
)

#12 Share daro170225

daro170225

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Zainteresowania:Piłka nożna, boks, rolnictwo

Napisany 15 czerwiec 2009 - 21:09

Bizon Z056 Jakie masz obroty młocarni ? a poza tym sa dwie śruby regulujące obroty. pas na odrzutniku powinien wychodzic ponad koła ok 3 mm. sprezyna uciagu pasa młocarni powinien miec 98 mm . Na pewno nie uzyskujesz odpowiednich obrotów młocarni.

1. Nie cytuj poprzedniego posta
2. Posta piszesz tylko w oknie "białym"

Edytowany przez krolikNH, 17 czerwiec 2009 - 21:46.


#13 Share Marcin91

Marcin91

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 1284 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 17 czerwiec 2009 - 20:40

Bizon Z056 Zobacz czy nie poluzowała Ci się ta dźwignia od regulacji obrotów przy kole, bo na koniec poprzedniego sezonu też tak miałem, na dużych obrotach nie było słychać, że szoruje, a na małych obrotach to szorowało bardzo głośno i myśleliśmy, że to rozwaliło się łożysko oporowe. Jednak okazało się, że wewnętrzny talerz koła od młocarni zaczepiał o regulacje od obrotów... Dzisiaj skręciliśmy to koło od młocarni i w piątek będziemy testować czy dobrze działa jak poskładamy już wszystko do kupy... mechanik powiedział, że nie będzie szorowało...
Mój kanał YouTube ----> MarcinExplorer

Mój fanpage na Facebooku ----> MarcinExplorer

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Bizon Z056 Dzisiaj, 07:29
  •  

#14 Share Dominik1634

Dominik1634

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 132 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podkarpacie RDE

Napisany 21 czerwiec 2009 - 11:36

Bizon Z056 Może dźwignie które trzymają oprawę łożyska wzdłużnego założyłes na odwrót.

Podobne tematy