Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zmarzły


29 odpowiedzi na ten temat

#21 Share pawelol111

pawelol111

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3829 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Siedlec.

Napisany 22 luty 2015 - 15:33

Zmarzły

Co to za budynek? Stodoła drewniana czy przechowalnia? Chodzi o rodzaj ocieplenia ścian i stropu. 



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Zmarzły Dzisiaj, 11:04
  •  

#22 Share new_profil_luki21

new_profil_luki21

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1236 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Legnica
  • Zainteresowania:rolnictwo, elektronika, metaloplastyka

Napisany 22 luty 2015 - 16:28

Zmarzły

Budynek po byłem oborze. Ściany nieocieplone, strop betonowy nad nim słoma. 


KPK KUMURUN TEAM

 


#23 Share miwigos

miwigos

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1231 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolska ,powiat żnin

Napisany 22 luty 2015 - 17:08

Zmarzły

Ile dni jest po mrozie ,po dwóch tygodniach były by już mokre i miękkie ,jeśli ci namarzły to tylko po wierzchu idzie je wyczuć ręką,napisz co z nimi

 



Wiadomość z agroFakt.pl agrofakt

  • agroFakt.pl
  • agroFakt.pl
Zmarzły Dzisiaj, 11:04
  •  

#24 Share pawelol111

pawelol111

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3829 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Siedlec.

Napisany 22 luty 2015 - 19:20

Zmarzły

Budynek po byłem oborze. Ściany nieocieplone, strop betonowy nad nim słoma. 

 

To to nie jest przechowalnia :D Mógł je szlak trafić.... 



#25 Share new_profil_luki21

new_profil_luki21

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1236 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Legnica
  • Zainteresowania:rolnictwo, elektronika, metaloplastyka

Napisany 22 luty 2015 - 19:29

Zmarzły

Jak to wyczuć ręką? Po gotowaniu nic się nie zmieniło nie są słodkie? Wezmę w rękę to normalnie zimny ziemniak ale inny nie będzie skoro jest 2st. w tej chwili. 

 

Zgadza się to nie jest przechowalnia , budynek dopiero w tym roku będzie w pełnie zaadoptowany. 


KPK KUMURUN TEAM

 


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Zmarzły Dzisiaj, 11:04
  •  

#26 Share Szarlej

Szarlej

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 393 postów

Napisany 25 luty 2015 - 20:52

Zmarzły

Nie zmarzły, bo jak masz 2*C i nie są miękkie, to nie zmarzły.



#27 Share lukasx21

lukasx21

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1115 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Centralna Polska
  • Zainteresowania:Szkolenie i egzaminowanie kandydatów na kierowców No i grzebanie w glebie trochę też...

Napisany 25 luty 2015 - 21:36

Zmarzły

mi tam się wydaje ,że to niemożliwe przy takiej zimie jaką mieliśmy/mamy żeby zmarzły chyba że okna i drzwi miałeś pootwierane cały czas na oścież.


Kupię pług 2 skibowy obracany hydraulicznie

Kupię sortownik do ziemniaków remprodex lub samro

Sprzedam sadzarkę do ziemniaków gruse, 2 rzędową przystosowaną do sadzenia kiełkowanych


#28 Share new_profil_luki21

new_profil_luki21

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1236 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Legnica
  • Zainteresowania:rolnictwo, elektronika, metaloplastyka

Napisany 25 luty 2015 - 21:54

Zmarzły No właśnie nie miałem. Ja jestem przekonany że są ok ale nagle zaczęły czarniec podczas przetwarzania. Czarnieją po starciu a frytki się parzą zamiast być chrupiące a takie do niedawna były.

KPK KUMURUN TEAM

 


#29 Share mikad

mikad

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 909 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 26 luty 2015 - 13:44

Zmarzły

Po pierwsze Vineta nie nadaje się na frytki, nawet gdy jest w dobrej kondycji to wyjdzie z niej taka frytka że można ją co najwyżej sprzedać w podrzędnym barze albo w budce z zapiekankami na stacji. Po drugie ziemniaki z przeznaczeniem na frytki przechowuje się w temperaturze ok 8 stopni, są gazowane i dlatego nie wyrastają pomimo tak dużej temperatury. W temperaturze której trzymałeś ziemniaki skrobia zamieniła się w cukier i teraz podczas smażenia cukier się karmelizuje i dlatego frytki ciemnieją. Cukru jest na tyle mało że nie jest wyczuwalny w smaku po ugotowaniu ale na tyle dużo że w smażeniu się przypala. Możesz je rekondycjonować podnosząc temperaturę przechowywania ale jeżeli dostały dość mocno to nie wiem czy coś z tego będzie. 


Edytowany przez mikad, 26 luty 2015 - 13:44.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Zmarzły Dzisiaj, 11:04
  •  

#30 Share buzerek

buzerek

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 38 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 27 luty 2015 - 08:49

Zmarzły

Tej zimy to można było ziemniaki przechowywać pod plandeką na dworze bo temperatura ani razu nie spadła do -10 stopni. 
Co do gnicia po przemarznięciu to musiałyby dobrze przemarznąć bo jeżeli krótkotrwale działała na nie ujemna temperatura to wizualnie zmiany będą ciężkie do zauważenia.

 



Podobne tematy

Tylko na agroFakt.pl: II Forum Ziemniaczane: razem możemy zmienić rynek ziemniaka! zobacz »