Skocz do zawartości

Zdjęcie

Brak mocy


274 odpowiedzi na ten temat

#41 Share kazikrol

kazikrol

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 165 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:bartoszyce
  • Zainteresowania:Motoryzacja, rolnictwo,

Napisany 01 lipiec 2010 - 20:27

Brak mocy A może poprostu uszczelke pod głowicą przedmuchało
Ja w swojej 80-tce też miałem problem bo siły wcale niemiała, ale po wymianie uszczelki było ok

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak mocy Dzisiaj, 19:28
  •  

#42 Share mateuszc360

mateuszc360

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 36 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Dąbrowa

Napisany 01 lipiec 2010 - 20:31

Brak mocy tez tak mialem rok po wymianie tulei tlokuw i pierscieni jak sie okazalo to pierscienie byl jakis slabe po roku byly zjechane do polowy a olej ci bierze

#43 Share Lukaszjarm

Lukaszjarm

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1438 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 lipiec 2010 - 20:31

Brak mocy mi sie wydaje ze to wina pompy wtryskowej moze dawka paliwa zamala

#44 Share zenekbizon

zenekbizon

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 283 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:J_W
  • Zainteresowania:Polskie maszyny rolnicze i część zagranicznych

Napisany 02 lipiec 2010 - 07:45

Brak mocy Uszczelkę mogło wydmuchać a jeśli to si dzieje nagminne to trzeba sprawdzać płaszczyzny bloku i głowicy . potwierdzam @lukaszjarm mateusz360

#45 Share Stevan

Stevan

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 46 postów

Napisany 02 lipiec 2010 - 08:58

Brak mocy Zgadzam się z "zenekbizon" albo pompa (może być zrobiona ale mogłeś ją źle wsadzić poprostu może ją przekręć w prawo w lewo ja miałem tak samo ale żle ustawiony zapłon) ;)

#46 Share zenekbizon

zenekbizon

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 283 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:J_W
  • Zainteresowania:Polskie maszyny rolnicze i część zagranicznych

Napisany 02 lipiec 2010 - 10:35

Brak mocy @ Stevan zapłon sie ustawia na kołach rozrządu lub na przykręceniu pompy wtryskowej do korpusu ;)

#47 Share robson

robson

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 12 postów

Napisany 02 lipiec 2010 - 16:27

Brak mocy koledzy dzieki za tyle podpowiedzi. uszczelka jest na 100% dobra, kąt wtrysku ustawiony odpowiednio, a w pompie były robione tylko sekcje, ale niewiem jak z regulatorem obrotów , niewiem jak tłumnik , a filtry wymieniałem na jesieni zeszłego roku. przy odpalaniu dymi na siwo, a pod obciążeniem tak troche na czarno bo jest mu ciężko. niewiem jak sprawdzic czy dawka paliwa jest dobrze ustawiona , oleju niebierze, a pierścionki są dobrej firmy takie same mam w drugiej i jezdziłem nanich 15 lat.

#48 Share zenekbizon

zenekbizon

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 283 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:J_W
  • Zainteresowania:Polskie maszyny rolnicze i część zagranicznych

Napisany 02 lipiec 2010 - 20:20

Brak mocy Sprawdź tłumik pierwsze lub go ściągnij i jak będzie chodzić potem zapłon sprawdź a potem pompę daj do sprawdzenia jeszcze raz a dawke na pompie sie ogląda na stole prubniczym

#49 Share Godlech912

Godlech912

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Jabłonowo Pomorskie (KUJ-POM)

Napisany 03 sierpień 2010 - 19:35

Brak mocy Hoho odświeżam temat. Po 3 latach nic nie robiłem w silniku a Ursus chodzi dalej. A w tym czasie już się sporo przepracował! Wymieniłem wszystkie zębatki od rozrządu na oryginalne od 912. Moc znacząco wzrosła po dobrym ustawieniu zapłonu. Super odpala nawet w 20 stopniowe mrozy, mało pali ciśnienie na zimnym 5,5 na rozgrzanym 4.

Ale niestety dalej stuka jak stukał... Jak się rozgrzeje to wali jak szalony... A dopóki woda nie przekroczy 60 stopni chodzi jak pszczółka. Nadal obstawiacie te zawory? Można to naprawić samemu czy trzeba oddać do jakiegoś zakładu?

#50 Share Mateusz2

Mateusz2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 208 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kwidzyn - Pomorskie
  • Zainteresowania:Rolnictwo,maszyny rolnicze,...

Napisany 03 wrzesień 2010 - 06:52

Brak mocy No ja miałem w 80 to samo B) i właśnie mam go teraz rozebranego i winę za to ponoszą tulejki na korbowodach... a i od razu się zapytam czy trzeba je roztoczyć? bo nie chcą wejść na sworzeń.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak mocy Dzisiaj, 19:28
  •  

#51 Share MiRol

MiRol

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 363 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnictwo, motoryzacja, mechanika :)

Napisany 03 wrzesień 2010 - 07:30

Brak mocy Ja obstawiam na 100 ze to luz na tulejkach korbowodowych, jest tam luz i tlok bije w glowice przez co slychac ze to jakby zawory. zdejmij korbowody zawiez do dobrego zakladu gdzie to skladaja zaloz i jazda B) bo jak Ci sie ursus oźrebi to ciekawiej nie bedzie B)
http://www.youtube.c...er/Michalek69pl
Zapraszam do oglądania :D

#52 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7790 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 03 wrzesień 2010 - 19:39

Brak mocy Tulejki się wymienia w zakładzie. Albo weź po regeneracji.

Chodzi o roztoczenie i wyprostowanie korbowodów.

#53 Share Mateusz2

Mateusz2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 208 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kwidzyn - Pomorskie
  • Zainteresowania:Rolnictwo,maszyny rolnicze,...

Napisany 06 wrzesień 2010 - 14:47

Brak mocy Ło ludzie ale ja muszę w pole jechać B) rozwiercimy gdzieś złożymy i tyle, a później się go chyba sprzeda... B)

#54 Share Johndeere6800

Johndeere6800

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 18 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Motoryzacja

Napisany 15 listopad 2011 - 20:38

Brak mocy Witam. Mam problem z ursusem c385. Po generalnym remoncie silnika i skrzyni biegów stracił on moc. Myśleliśmy z tatą że to pompa więc oddaliśmy ją do regeneracji. Można powiedzieć że 700zł poszło w błoto bo dalej jest tak samo. Ciągnik w ogóle nie ma mocy. Polską d47 bez zakładek z rzepakiem pod małą góreczkę ledwo na 3. Nie mam pojęcia co to może być dlatego zwracam się do was z tym pytaniem.

#55 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 15 listopad 2011 - 20:53

Brak mocy Moze masz filtr paliwa zapchany albo wtryski leja

Edytowany przez locke, 15 listopad 2011 - 20:58.

Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

#56 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7790 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 15 listopad 2011 - 21:08

Brak mocy Może filtr powietrza. Spróbuj zawory sprawdzić, ustawić. Rozrząd rozbierałeś.

#57 Share ursus1002

ursus1002

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:konin

Napisany 15 listopad 2011 - 21:16

Brak mocy podstawa będzie tu regulacja lub wymiana wtrysków, wymiana filtrów paliwa, rozebranie i wyczyszczenie kranika z odstojnikiem i sprawdzenie czy wężyki maja dobre doloty do pompy a pompa była u naprawy razem z pompka zasilającą ? jeszcze może być taka sprawa, nadpalone gniazda zaworów chyba ze były robione lub sprawdzone szczelność

#58 Share Misiak1177

Misiak1177

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 49 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 listopad 2011 - 21:19

Brak mocy Głowica, Wtryski ? rozrząd rozbierałeś ? Może, źle poskładałeś.

#59 Share wojtas6230

wojtas6230

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:gm.Margonin

Napisany 15 listopad 2011 - 21:36

Brak mocy A może masz ustawiona za mała dawkę paliwa. a w ogóle pod obciążeniem pokazuje jakiś dym ?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak mocy Dzisiaj, 19:28
  •  

#60 Share Johndeere6800

Johndeere6800

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 18 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Motoryzacja

Napisany 15 listopad 2011 - 21:42

Brak mocy Więc tak:
- Podczas remontu rozrząd był nieruszany
- Wtryski są dobre na pewno Bo były robione razem z pompą rok temu
- Pompa była robiona razem z pompką zasilającą
- Odstojnik był czyszczony. Był brudny strasznie ale i tak po wyczyszczeniu nie było zmian.

Podobne tematy