Skocz do zawartości

Zdjęcie

Brak mocy


274 odpowiedzi na ten temat

#21 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 13 maj 2009 - 16:41

Brak mocy nie na pewno bo mam go już prawie 9 lat i coły czas jest tak samo robiłem remont silnik w nadziei ze to pomoże nic to nie dało wymieniłem turbinę na nowa to był jakiś elekt ale dalej nagle sie dusi nawet na pusto jak jadę trójką asfaltową i wierzdzam na górkę to słabnie i nie ciągnie i ale jak mam go na dużych obrotach to jakoś idzie

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak mocy Dzisiaj, 20:20
  •  

#22 Share tomu

tomu

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 447 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 13 maj 2009 - 16:45

Brak mocy A pompę robiłeś, wtryskiwacze?? napisz co dokładnie remontowałeś.
Kopiowanie, używanie i rozpowszechnianie zdjęć jedynie za zgodą autora!

#23 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 13 maj 2009 - 16:50

Brak mocy dokładnie to wszystko pompę wtryskiwacze głowice wał tłoki tuleje pierścienie turbinę wszystko zastało wymienione na nowe albo zostało zregenerowane i mam też problem z odpaleniem go gdy temperatura jest koło zera to strasznie długo kreci albo i nie zapali

#24 Share kkk2006

kkk2006

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 254 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kuj-pom

Napisany 13 maj 2009 - 17:34

Brak mocy moze turbina zatarta i blokuje silnik.

#25 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 13 maj 2009 - 17:43

Brak mocy na pewno nie bo była wymieniana rok temu i na jesieni była sprawdzana i daje dobre ciśnienie

#26 Share tomu

tomu

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 447 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 13 maj 2009 - 18:13

Brak mocy Wydaje mi się że coś z układem paliwowym jest. Może filtry. Albo zapowietrzony jest.
Kopiowanie, używanie i rozpowszechnianie zdjęć jedynie za zgodą autora!

#27 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 13 maj 2009 - 18:21

Brak mocy raczej nie bo to nie stało sie nagle tylko jak go kupiłem to tak chodził nie pomógł kapitalny remont nie wiem co morze w nim siedzieć już wszystkiego próbowałem i nic

#28 Share K1ROVEZ

K1ROVEZ

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 290 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Jeleniej Góry

Napisany 13 maj 2009 - 18:34

Brak mocy Dziwny jest Twój przypadek, skoro nawet remont nie pomógł. Ja bym może jeszcze tak banalnie poleciał i sprawdził cały dolot od filtra po kolektor ssący i cały wydech łącznie z tłumikiem czy nie ma gdzieś oporów ssania/wydechu.

Zobacz też temat:
http://www.agrofoto....C385-t7875.html
Tam jest problem z C 385 i tam pisałem o przypadku z którym się kiedyś spotkałem na praktykach w U912, i też o tym, że może być na przykład źle ustawiony rozrząd, albo wyrobiony wałek napędu pompy wtryskowej.
No chyba, że masz pewność, że to na pewno nie są przyczyny...
good God damn and other such phrases...

#29 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 13 maj 2009 - 18:44

Brak mocy tez raczej nie ponieważ filter powietrza był wymieniany na nowy rok temu razem z turbiną i nic to nie dało i nic nie blokuje wydech i ssania a co do rozrodu to jak by był przestawiony to by był zły kąt wtrysku a wczoraj sprawdzałem i kat wtrysku jest dobry

#30 Share krzych2007

krzych2007

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podkarpackie RBR

Napisany 13 maj 2009 - 21:00

Brak mocy ja mialem podobne objawy w swoim 1014 (SILNIK TEN SAM). u mnie była zle ustawiona pompa (dalem pompiarzowi instrukcje napraw tej pompy bo jest inna niz w c-385 i pochodnych bez turba!!! i teraz prawie wszystkie gorki z 2 przyczepami pokomuje na 4-ce + ewentualnie wzmacniacz). jeszcze 1 przyczyna może być w tłoczku od dawki rozruchowej, że jest zacięty,
Ursus 1014, c-385, c-360, MTZ-82, DT-75, koparka Białoruś, Agregat Rabe Werk 250, Claas Mercator 60

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak mocy Dzisiaj, 20:20
  •  

#31 Share K1ROVEZ

K1ROVEZ

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 290 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Jeleniej Góry

Napisany 13 maj 2009 - 21:04

Brak mocy No to coś jest nie tak?
Wszystko sprawdziłeś i nic nie znalazłeś, a mimo to problem nadal istnieje...
Czyli albo czegoś jeszcze jednak nie sprawdzałeś, albo nie wiem co Ci doradzić.
Pomyślę trochę nad tym i popytam znajomych, może oni coś skumają...

A 'podchodził' do tego silnika jakiś porządny mechanik z doświadczeniem? Remont zleciłeś, czy robiłeś sam?
Ja może też bym sprawdził jeszcze raz pompę, jak kolega wyżej pisze, może faktycznie ktoś nie wiedział że ona jest od doładowanego silnika?
good God damn and other such phrases...

#32 Share krzych2007

krzych2007

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podkarpackie RBR

Napisany 13 maj 2009 - 21:11

Brak mocy jeszcze jedno. jak pompujesz reczna pompką paliwa to slyszysz takie bzyczenie??? bo moze zaworek zwrotny jest zdupcony. tez nie bedzie silnik mial mocy!!!!
Ursus 1014, c-385, c-360, MTZ-82, DT-75, koparka Białoruś, Agregat Rabe Werk 250, Claas Mercator 60

#33 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 14 maj 2009 - 14:21

Brak mocy jak pompuje pompką to słychać takie bzyczenie wiec wszystko jest dobrze z pompką a co do silnika był wachowo naprawiany
a pompa była regenerowana i ale nie mam pewności czy była dobrze zrobiona morze zawiozę ją jeszcze raz i zobaczę krzych2007 a jakie instrukcje dałeś pompiarzowi ??

#34 Share wpsowa692

wpsowa692

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 137 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Krośniewice

Napisany 14 maj 2009 - 22:07

Brak mocy Może już czas by zmienić pompiarza,wyjmij pompę i zawieź do naprawy ma palić od strzała.

#35 Share krzych2007

krzych2007

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podkarpackie RBR

Napisany 15 maj 2009 - 21:37

Brak mocy w instukcji napraw opisane są parametry regulacyjne pomp wtryskowych i to mu skserowalem, widzialem, że był tym bardzo zainteresowany.
Ursus 1014, c-385, c-360, MTZ-82, DT-75, koparka Białoruś, Agregat Rabe Werk 250, Claas Mercator 60

#36 Share tomi217

tomi217

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowieckie ok.Socho
  • Zainteresowania:Rolnictwo,Muzyka,Technika rolnicza,Motoryzacja,itd

Napisany 14 czerwiec 2009 - 12:17

Brak mocy A ja mam jeszcze jedną prawdopodobną przyczyne ;wymieniałeś wtryskiwacze na nowe? Jesli tak to czy obmyłeś je z tego oleju czerwonego bo jesli nie to tez moze być przyczyna złej pracy i braku mocy ponieważ ten czerwony olej(nazwy nie znam) zapieka sie na wtryskiwaczach i nie pracują prawidłowo(miałem tak w C_330) tez nie chcial mi palic i nie mial mocy. Do 1012 to dosc duzy koszt wymiany na nowe wtryskiwacze najpierw sprawdz czy to ta usterka. Chocmoze to być wina pompy. :mellow:
Moje filmy: http://www.youtube.c...177&view=videos
Moje sprzęty:
U-1014
C-360 3P
C-330

#37 Share thefarmer

thefarmer

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 154 postów

Napisany 26 lipiec 2009 - 19:01

Brak mocy wiesz co u mnie było to samo z tym ze mechanik wykonywał remont i nie dosc ze zle załozyli pompe (złe punkty) to jeszcze zle ustawili zapłon :D

#38 Share robson

robson

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 12 postów

Napisany 01 lipiec 2010 - 18:42

Brak mocy Koledzy na początek to przepraszam , ale nie mogłem znaleść takiego tematu. mam 2 ursusy c385 i w jednym tuleje są juz bardzo zuzyte a i tak śmiga z pługiem 4-skibowym na 2 szosowej natomiast druga ma tuleje jak nowe a ma duzy problem z tym samym pługiem na 4 polowej, tak że czasem musze do 3 redukować. czy ktos może mi podsunąc jakiś pomysł? wymieniłem panewki korbowodowe, głowica zrobiona pompa (niby zrobiona) ,końcówki wtryskiwaczy nowe, kat wtrysku ustawiony według książki. i niemam już pojęcia co może jeszcze byc nietak. przyszło mi namyśl że może regulator obrotów w pompie, bo przy odpalaniu po dłuższum postoju nawet po wciśnięciu gazu do podłogi on pomału mozolnie wchodzi na obroty a potem to juz ok.

#39 Share 330CUrsus

330CUrsus

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 481 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Dąbrowy
  • Zainteresowania:Rolnictwo i motoryzacja.

Napisany 01 lipiec 2010 - 19:27

Brak mocy Może są brudne filtry paliwa + odstojnik. A dymi na jakiś kolor?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak mocy Dzisiaj, 20:20
  •  

#40 Share zenekbizon

zenekbizon

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 283 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:J_W
  • Zainteresowania:Polskie maszyny rolnicze i część zagranicznych

Napisany 01 lipiec 2010 - 20:23

Brak mocy Pompa niby zrobiona tzn .???? układ paliwowy a zapłon masz dobrze ustawiony a jak chodzi to nieżuca silnikiem itp gładko chodzi czy skacze ? jaki dym ? a tłumik możne masz nie wiem tłumik przytkany kumpel w 330 przegrody mu się pomieszały bo miał stary i nie mógł się zbierać na obroty słaby spróbuj zapalić bez tłumika.

Podobne tematy