Skocz do zawartości

Zdjęcie

MF 3060


6 odpowiedzi na ten temat

#1 Share fulton

fulton

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 05 styczeń 2009 - 19:10

MF 3060 Wiatam:) mam małe pytanie jak dobrze rozgrzać świece zeby podczas duzego mrozu szybko odpalił?? Jak można poznać ze podgrzewamy świece jest jakaś kontrolka albo coś?? Prosze o odp

Ogłoszenia agrogrosik

  • agrogrosik.pl
  • agrogrosik.pl
Massey-Ferguson 255


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki Massey Ferguson
  • 21500.00 PLN
  • 18 mar 2017
Massey Ferguson 6150


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki Massey Ferguson
  • 58000.00 PLN
  • 18 mar 2017
Massey Ferguson 5445


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki Massey Ferguson
  • 73000.00 PLN
  • 17 mar 2017

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
MF 3060 Dzisiaj, 10:10
  •  

#2 Share adrianufo

adrianufo

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 46 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bychawa

Napisany 08 styczeń 2009 - 17:05

MF 3060 w mf 30xx jest swiecam plomieniowa o ile chodzi. swiece powinno sie pogrzac kolo 10 s poprzez przekrecenie kluczyka tak jak przy odpalaniu ale bez sprzegla wtedy silnik nie kreci po uplywie 10 s nalezy wcisnac sprzeglo nie puszczajac kluczyka jesli swieca zadziala i masz oki akumulator to silnik powinien lekko zapalic.

a jesli nie jestes pewiem czy swieca dziala i dochodzi paliwo to zrob tak : wykrc swiece i sprawdz ja na zewnatrz czy grzeje tylko musisz dotknac gdzies do masy gwintem swiecy no i przekrec kluczykiem
a czy dochodzi poliwo to odkrec przewod i zakrec rozrusznikiem i bedzie widac czy leci

#3 Share sosek xu li

sosek xu li

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 329 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław-Milicz-Słączno

Napisany 08 styczeń 2009 - 20:02

MF 3060 W moim fergusonie nie chodzi świeca promieniowa przy mrozie -18 odpala na strzała.

#4 Share masseyferguson6140

masseyferguson6140

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1434 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie(okolice Łukowa)

Napisany 10 styczeń 2009 - 10:25

MF 3060 Ostatnio było minus -20 dodam że mam już słaby akumulator podgrzałem świece ok 10sek następnie próba odpalenia,pokręcił z 5 sekund znowu kilka sekund grzania i próba odpalenia i zawsze tak odpali,może lepiej by było dłużej świece grzać to by od razu zapali ale i za jednym grzaniem odpali ale chwile musi pokręcić ;).
Podziwiać należy wielkie czyny, a nie wielkie słowa

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
MF 3060 Dzisiaj, 10:10
  •  

#5 Share fulton

fulton

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 styczeń 2009 - 11:54

MF 3060 U mnie było -20 i u mojego kolegi nie odalił;)

#6 Share fulton

fulton

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 10 styczeń 2009 - 12:26

MF 3060 Mam jeszcze jeden problem jak włącze WOM na 540 i chce przełączyć ta druga wajche na 1000E to nie działa dlaczego???

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
MF 3060 Dzisiaj, 10:10
  •  

#7 Share adrianufo

adrianufo

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 46 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bychawa

Napisany 10 styczeń 2009 - 17:27

MF 3060 tago to nie wiem dlaczego nie chodzi za znow nam tylko 540 ;) i mam 3080 a slyszalem ze w 3080E byly 540. miejsce na dzwignie jest ale ich nie ma czy moze ktos wie dlaczego

Podobne tematy



Jeśli masz konto na Facebooku możesz zalogować się klikając w przycisk