Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rejestracja "składaka"


12 odpowiedzi na ten temat

#1 Share MECHANIZATOR

MECHANIZATOR

    Kierownik Wycieczki z PGR Manieczki

  • V.I.P.
  • rank
  • 1735 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolska
  • Zainteresowania:Machanizacja rolnictwa, Historia mechanizacji rolnictwa, nasiennictwo, rolnictwo ogólnie

Napisany 01 styczeń 2009 - 18:25

Rejestracja "składaka" witam

dzisiaj zwracam się z takim pytanie czy orientujecie się czy w naszym pięknym kraju jest mozliwość zarejestrowania ciagnika rolniczego "składaka" łożonego całkowicie z częsci zamiennych i jeszcze jedno pytanko czy taki wechikół mozna pozniej odsprzedać - jesli ktoś wie coś na ten temat to byłbym wdzięczny za info

pozdrawiam
^^^TEGO NAUCZYLI MNIE W^^^... ZST im.M.Drzymały w Poznaniu-Golęcinie www.zstpoznan.pl
Tradycja i Nowoczesność - 65 lat historii zobowiązuje www.youtube.com/watch?v=qHOJw56b5Vc
DRZWI OTWARTE 19-05-2012 - tak było w marcu - http://www.agrofoto....ii-zobowiazuje/

"...w każdym moim zwycięstwie jest pot i krew poświęceń..."

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Rejestracja "składaka" Dzisiaj, 13:13
  •  

#2 Share pati

pati

    Farmer modelarz

  • Members
  • PipPipPip
  • 850 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:Skotnica gm.Praszka (Ziemia Wieluńska)/OOL
  • Zainteresowania:Rolnictwo, modelarstwo rolnicze, muzyka, straż pożarna, prawo jazdy i szkolenie kierowców.

Napisany 01 styczeń 2009 - 22:28

Rejestracja "składaka" Nie wiem jak z ciągnikiem, ale o przyczepkach to słyszałam, że trzeba przedstawić... rysunek techniczny. ;) Wiem, że kilka lat temu tata chciał coś poskładać do auta, ale jak mu kumpel powiedział, że potrzebny rysunek do rejestracji to zapał ostygł. Było coś jeszcze, że jak się odkupuje to trzeba przedstawić umowę ze zdjęciami.
Czy świeci słońce, czy leje deszcz, John Deere 7530 moja maszyną jest. :)
www.tractordata.com____www.konedata.net Ile koni, który rok, prędkości i pojemności.
Nie każda morda pasuje do Forda, nie każda menda pasuje do Fendta, nie każda ździra pasuje do John Deera. :-D
JOHN DEERE 7530 -----> my dream... super maszyna...

#3 Share Dymek89

Dymek89

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 53 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kutno woj. Łódzkie

Napisany 01 styczeń 2009 - 22:35

Rejestracja "składaka" o ile sie nie mysle to tak. Tylko twoje cudo musi cos tam posiadac chyba przejsc jakies podstawowe badanie i chyba ograniczona pojemnosc silnika moze miec. Najlepiej to idz do urzedu i sie zapytaj

Wiadomość z agroFakt.pl agrofakt

  • agroFakt.pl
  • agroFakt.pl
Rejestracja "składaka" Dzisiaj, 13:13
  •  

#4 Share bolo12121

bolo12121

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 206 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podkarpacie

Napisany 01 styczeń 2009 - 22:48

Rejestracja "składaka" Składańca można rejestrować dawniej nie było takiej możliwości teraz musisz zrobić badanie i do urzędu tam ci resztę powiedzą a nie jestem pewien ale chyba musisz mieć starą tablice żeby zdać ale tego nie jestem pewien a możliwość rejestracji jest bo sam ma 2 składaki i są zarejestrowane
kiedyś ursus c328
teraz c330 i c360
Deutyz Fahr M 88

#5 Share MECHANIZATOR

MECHANIZATOR

    Kierownik Wycieczki z PGR Manieczki

  • V.I.P.
  • rank
  • 1735 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolska
  • Zainteresowania:Machanizacja rolnictwa, Historia mechanizacji rolnictwa, nasiennictwo, rolnictwo ogólnie

Napisany 02 styczeń 2009 - 00:26

Rejestracja "składaka" no fajnie że ktoś się odezwał dzieki

ale do tematu to co jeśli nie mam starych tablic bo ciągnik jest złożony w całości (łącznie z blokiem silnika i korpusem skrzyni na których sa wybite numery) z części nowych - poprostu od zera ?

i drugie pytanie ile mniej więcej może kosztować w urzędach załatwienie takiej rejestracji (chodzi mi o opłaty legalne ;) w końcu walczymy z korupcją) bo napewno jakieś koszty administracyjne trzeba by ponieść ?

i pytanko trzecie czy powiedzmy C-330 złożony od podstaw z części spełnił by te wymogi techniczne
^^^TEGO NAUCZYLI MNIE W^^^... ZST im.M.Drzymały w Poznaniu-Golęcinie www.zstpoznan.pl
Tradycja i Nowoczesność - 65 lat historii zobowiązuje www.youtube.com/watch?v=qHOJw56b5Vc
DRZWI OTWARTE 19-05-2012 - tak było w marcu - http://www.agrofoto....ii-zobowiazuje/

"...w każdym moim zwycięstwie jest pot i krew poświęceń..."

#6 Share czesio200

czesio200

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 160 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Konin
  • Zainteresowania:kobiety, rolnictwo, maszyny, motoryzacja

Napisany 02 styczeń 2009 - 09:09

Rejestracja "składaka" jeśli chodzi o przyczepy to robisz przegląd tam ważą mierzą nadają ładowność itp a potem idziesz i rejestrujesz ciągniki pewnie terz pewnie sie da
a jeśli chodzi o tablice to jak nie wiecie to nie piszcie bo nie trzeba mieć starych( ja kupiłem przyczepe była zarejestrowana opłacona itp ale stała długo i tablica gdzieś zaginęła) tata poszedł napisał tylko takie wyjaśnienie ze tablica zaginęła i tyle z tego było. a jeśli chodzi o tzw "sam" to tablic nie powinni wogule wołać.
u mnie w t-25 to tablice se sam namalowałem bo mi nawóz zjadł i połowa zginęła
czesio200

#7 Share BOKSKOZLOW

BOKSKOZLOW

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:malopolska/miechów:P
  • Zainteresowania:rolnictwo i pilka nożna

Napisany 02 styczeń 2009 - 10:04

Rejestracja "składaka" Z tego co się orjrntuje to trzeba na przegląd od mechanika i dopiero zwrócić się o tablice rejestracyjne

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Rejestracja "składaka" Dzisiaj, 13:13
  •  

#8 Share bolo12121

bolo12121

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 206 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podkarpacie

Napisany 02 styczeń 2009 - 10:34

Rejestracja "składaka" Kolego jak ja rejestrowałem to trzeba było mieć starą tablice żeby zdać nie wiem jak jest teraz a pisze bo wiem !
kiedyś ursus c328
teraz c330 i c360
Deutyz Fahr M 88

#9 Share czesio200

czesio200

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 160 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Konin
  • Zainteresowania:kobiety, rolnictwo, maszyny, motoryzacja

Napisany 02 styczeń 2009 - 12:54

Rejestracja "składaka"

Kolego jak ja rejestrowałem to trzeba było mieć starą tablice żeby zdać nie wiem jak jest teraz a pisze bo wiem !

oczywiście musisz zdać stare tablice ale jak nie masz to piszesz krótkie wyjaśnienie i git a wiem bo rejstrowałem ostatnio sporo rzeczy ostatnio to 4dni temu
czesio200

#10 Share xsc

xsc

    KPK Kumurun Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 826 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraina wielkich jezior

Napisany 02 styczeń 2009 - 13:11

Rejestracja "składaka" szukajac troche w googlach zauwazylem ze niema jednoznaczej odpowiedzi na ten temat jedni mowia ze sie nieda inni ze powinno sie dac ale... . Masz juz taki ciagnik czy tylko tak rozwazasz?

dalbym link to forum w ktorym jest o tym dosc duzo ale niewolno jakby cos to moge dac na PW.
Nie matura, lecz chęć szczera zrobi z Ciebie oficera.

#11 Share MECHANIZATOR

MECHANIZATOR

    Kierownik Wycieczki z PGR Manieczki

  • V.I.P.
  • rank
  • 1735 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolska
  • Zainteresowania:Machanizacja rolnictwa, Historia mechanizacji rolnictwa, nasiennictwo, rolnictwo ogólnie

Napisany 02 styczeń 2009 - 13:56

Rejestracja "składaka" jak narazie pytam czysto teoretycznie - ale kto wie idzie kryzys (podobno) i moze się okazać ze taniej wyjdzie samemu złozyc ciagnik czy inną maszynę niż kupować

ale dzięki za wskazówki
^^^TEGO NAUCZYLI MNIE W^^^... ZST im.M.Drzymały w Poznaniu-Golęcinie www.zstpoznan.pl
Tradycja i Nowoczesność - 65 lat historii zobowiązuje www.youtube.com/watch?v=qHOJw56b5Vc
DRZWI OTWARTE 19-05-2012 - tak było w marcu - http://www.agrofoto....ii-zobowiazuje/

"...w każdym moim zwycięstwie jest pot i krew poświęceń..."

#12 Share endrju00711

endrju00711

    Rolnik - Lotnik :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 853 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielkopolska , powiat Grodziski

Napisany 02 styczeń 2009 - 18:51

Rejestracja "składaka" Co do ciąników, to nie radze się nawet o to pytać , bo koszty cię przerażą. Dwa to jak to będzie w 90 % wybrany model, np. C-330 to nie warto się bawić w szereg atestów, bo karzden mechanizator i inspektorek będzie chciał mieć coś w kieszeni, bo w przeciwnym wypadku nie przepuści cię i koniec. A Jak choć wizulanie ciągnik będzie podobny do C-330 to kup papiery od rolnika który nie potrzebuje dokumentów, ale potrzebuje troche kasy. Raz to ominiesz wszelakie atesty, przez co zaoszczędzisz kupe kasy na łapówki. A dwa to nie widziałem policjanta który by szukał numerów napitych na podzespołach ciągnika, bo raz to nawet ja nie wiem gdzie są takie numery, a dwa to jak ja nie wiem to policjant który nie miał styczności z rolnictwem tym bardziej nie znajdzie tych numerów. A jak by znalazł, to możesz powidzieć że w fabryce 30 lat temu pomylili, i niech oni się męczą z szukaniem numerów, w końcu za coś podatki płace :P . Kiedyś czytałem że w fabryce pronara pomylili papiery i podczas serwisowania się skapneli że to nie jego ciągnik :)

P.S. A z racji że C-330 dużo rolników urzytkuje w obrembie podwórka to nie potrzebne im papiery, i jest tego w brud na rynku, tylko szukać ;)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Rejestracja "składaka" Dzisiaj, 13:13
  •  

#13 Share Nikita_Bennet

Nikita_Bennet

    staruszek

  • V.I.P.
  • rank
  • 6290 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:północna Polska
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team

Napisany 25 grudzień 2010 - 12:26

Rejestracja "składaka" sorki że odgrzebuję posta ale szukałem czegoś i przypadkiem tutaj trafiłem

To kupujący jest odpowiedzialny za sprawdzenie numeru VIN/ramy z danymi z faktury kupna lub umowy kupna.
To diagnosta jest odpowiedzialny za sprawdzenie numeru VIN podbijając dowód rejestracyjny.
Z własnego doświadczenia - właściciel ma wiedzieć gdzie jest VIN a jeżeli coś nie gra między numerem na pojeździe a w Dowodzie Rejestracyjnym to laweta i dowód do Wydziału Komunikacji i niech wyjaśniają czy to jest pomyłka ze strony fabryki, sprzedawcy, urzędnika wystawiającego Dowód Rejestracyjny czy też wałek że pojazd jest skradziony.

Uwierz mi że jak nie znasz miejsca lokalizacji VINu możesz mieć problemy z funkcjonariuszami bo mają prawo to sprawdzić a jak sam napisałeś nie muszą wiedzieć gdzie jest VIN.
pzdrwm Nikita_Bennet
"Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
difference. We should all be treated with appropriate respect."
                                                              Sir A C. Clarke

Podobne tematy

Tylko na agroFakt.pl: Klęski żywiołowe: jest pomoc dla rolników! zobacz »