Skocz do zawartości

Zdjęcie

C 385 WOM


273 odpowiedzi na ten temat

#261 Share Grabcio

Grabcio

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 781 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wola Siennicka
  • Zainteresowania:Motoryzacja

Napisany 26 listopad 2015 - 17:35

C 385 WOM

Tą dźwignią w podłodze włącza się mechaniczne sprzęgło WOM-u i tylko na zgaszonym silniku. A jak już odpalisz to sterujesz hydraulicznym sprzęgłem tą dźwignią przy kierownicy.

A to, że wałek nie chce się kręcić pod obciążeniem oznacza, że jest za małe ciśnienie w sprzęgle wynikające z kończącej się mikropompki lub przepuszczających uszczelniaczy w sprzęgle. Winę mogą ponosić również zużyte tarczki w sprzęgle.


Jeżeli pomogłem wciśnij zieloną strzałkę ;)


Ogłoszenia agrogrosik

  • agrogrosik.pl
  • agrogrosik.pl
Wąskie koła do c360


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki Ursus
  • 1300.00 PLN
  • 20 wrz 2017
Ursus c 360 3p


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki Ursus
  • 18300.00 PLN
  • Wczoraj, 01:12
Ciągnik rolniczy C-330


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki Ursus
  • 13600.00 PLN
  • 16 wrz 2017

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
C 385 WOM Dzisiaj, 11:13
  •  

#262 Share Robertkujawy

Robertkujawy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 707 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 26 listopad 2015 - 18:25

C 385 WOM Tarczki sprzęgło lub mikro pompka Odkręć z tyłu rurke i zobscz czy olej podaje A najpierw uruchom rozdzielacz pod kierownicą Dzwignia w podłodze powinno się włączyć na zgaszonym silniku Bynajmiej jest tak u mnie Ciekaw jestem jaki olej masz w skrzyni bo jak gęsty to rizgrzej skrzynie zimą

#263 Share adziu1995

adziu1995

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 11 postów

Napisany 26 listopad 2015 - 20:38

C 385 WOM No ale jeśli chodzi to czemu nie mogę wyłączyć olejowo? Ruszając tym ciegnem?

#264 Share Robertkujawy

Robertkujawy

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 707 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 27 listopad 2015 - 07:03

C 385 WOM Bo masz problem ktury musisz poszukać Wskazówki ci dałem Prawdopodobnie rozdzielacz mógł obcąc
na cięgle i nie rozłancza

#265 Share iron

iron

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1624 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kłodzko

Napisany 27 listopad 2015 - 10:23

C 385 WOM tu dźwignią tylko na zgaszonym lub obr.min.da się włączyć. u mnie raz scięło kołek przy dźwigni i też nie włączało choć niby ciężko dzwignia chodziła a poprostu się obkrecala na wałku.wymiana kołka zalatwila sprawę.

#266 Share rolnik99994

rolnik99994

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisany 09 marzec 2017 - 16:47

C 385 WOM

witam panowie . Wiem że tematów było już wiele ale zadam to pytanie kolejny raz ? W ursusie wałek wom słabo się kręci a pod obciążeniem staje . Czy to mikropompka ?Dodam że gdy odkręciłem te rurki z tyłu ciągnika czy sprzęgle womu to olej nawet nie kapnie. Dzwignie przy kierownicy lata luzno i żadnego oporu nie ma .  Ma ktoś może jakieś filmiki ,zdjęcia pomocnicze  jak to wymienia ? Wiem że trzeba rozpolowić ciągnik dlatego proszę  o jakieś wskazówki . 



#267 Share margoo78

margoo78

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 307 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:małopolskie

Napisany 09 marzec 2017 - 19:43

C 385 WOM Jak dźwignia luźno lata, to może spadło cięgno przełączające rozdzielacz, ale pomimo to ciśnienie na jednej z rurek powinno być. A co z wzmacniaczem momentu lub przednim mapędem (jeśli takowy jest), bo to też pracuje z mikropompki?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
C 385 WOM Dzisiaj, 11:13
  •  

#268 Share rolnik99994

rolnik99994

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisany 09 marzec 2017 - 20:03

C 385 WOM

Niestety ciągnik nie ma przedniego napędu a zółw-zając jest zaspawany



#269 Share Robson11

Robson11

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 06 lipiec 2017 - 21:21

C 385 WOM A co drodzy koledzy doradzicie w takiej sytuacji. Wom po włączeniu (wajcha po prawej stronie ) od razu po włączeniu ciągnika kreci. Wajcha która jest przy kierownicy niezależnie od położenia nie ma wpływu na działanie wom. Jak podłączam przyczepę wywrotkę i kipruje to czasami ten dolna wajcha potrafi wyskoczyć. Aby się tak nie działo przytrzymywalem noga i wtedy kiprowalo bez problemu. Dzisiaj podłączyłem prasę i po uruchomienie zaczyna kręcić ale już wystarczy tylko ruszyć albo dodać gazu wom staje . Próbowałem przytrzymywać tą wajchę po prawej stronie ale wtedy był straszny zgrzyt w skrzyni. Olej sprawdzony dodatkowego jeżeli to jest istotne to żółw i zająć nie działa a taka wajchę po lewej rozbierałem aż do pokrywy skrzyni biegów wygląda, że "trybik" dziala prawidłowo . Niedawno kupiłem ten ciągnik i nie nie jestem pewny czy taki objawy daje uszkodzona mikropompka czy może są jakiej inne opcje ?

#270 Share lukasz222

lukasz222

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1903 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:śląskie
  • Zainteresowania:rolnictwo, hodowla bydła mięsnego

Napisany 06 lipiec 2017 - 21:27

C 385 WOM

Możliwe że zerwany seger tryba WOM przy tylnym moście. Trzeba będzie rozpoławiać. Reakcje wajchy przy kierownicy najlepiej sprawdzić pod obciążeniem, może mieć nałożone tyle tarczek do sprzęgła, że nie zatrzyma nawet z podpiętą maszyną. Tylko nie bardzo wiem co ma kiprowanie przyczepy do WOM



#271 Share Robson11

Robson11

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 06 lipiec 2017 - 22:37

C 385 WOM Sprawdzane pod obciążenie to znaczy właśnie pod prasą i niezależnie od położenia dziala to znaczy kręci się całyczas no chyba że "wyskoczy" to samo na pustym .Co do kiprowania myślałem, że to istotne dlatego nadmieniłem :)

#272 Share lukasz222

lukasz222

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1903 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:śląskie
  • Zainteresowania:rolnictwo, hodowla bydła mięsnego

Napisany 07 lipiec 2017 - 15:02

C 385 WOM

Pompa hydrauliczna działa niezależnie od WOM. Na moje "oko", z tego co opisałeś to jest problem na połączeniu tulei z trybem WOM, które łączysz dźwignią pod siedzeniem, tak czy owak czeka Cie rozpoławianie między skrzynią a tylnym mostem. A co do braku reakcji na położenie wajchy, to jeśli faktycznie cały mechanizm aż do dekla skrzyni działa, to pewnie tarczki w sprzęgle WOM mają za mało luzu (albo wcale) i nie umie się rozłączyć



#273 Share Robson11

Robson11

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 21 postów

Napisany 07 lipiec 2017 - 15:07

C 385 WOM

Ok dzieki za pomoc w takim razie będzie sie trzeba zabrać na rozpoławianie. 



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
C 385 WOM Dzisiaj, 11:13
  •  

#274 Share nradek96

nradek96

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 8 postów

Napisany 06 wrzesień 2017 - 19:28

C 385 WOM

Witam, mam problem z WOM w Zetorze 16145, opisałem go w tym temacie: http://www.agrofoto....6551-wom-16145/

Jeśli ktoś mógłby zajrzeć i coś doradzić to byłbym wdzięczny. Z góry przepraszam, że tak odsyłam do tematów, ale ten znalazłem już po napisaniu swojego. Pozdrawiam :) 



Podobne tematy