Skocz do zawartości

Zdjęcie

Brak blokady "tyłu" - Forterra 10641


4 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Darekk310

Darekk310

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 36 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 19 listopad 2008 - 19:27

Brak blokady "tyłu" - Forterra 10641 Witam
Mam pewien problem.

Jak wiecie blokada tylnego dyfra jest już w tym modelu na przycisk chwilowy. Czyli wciskamy przycisk blokada zaskakuje a wyłączamy ją przez naciśnięcie hamulca.

Wszystko działało przy orce bo sprawdzałem ale ostatnio musiałem się poratować blokadą a tu zonk. Przycisk się podświetla wyłącza się po wciśnięcieu stopu ale blokada nie zaskakuje. Nie słychać nawet schodzącego powietrza z tłoczka więc sądze żę awaria jest gdzieś po stronie elektrycznej.

Więc pytanie gdzie znajduje się elektrozawór odpowiedzialny za załączanie blokady. gdzie jest wogule ten tłoczek który załącza blokade??

Moze jakieś sugestie??

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak blokady "tyłu" - Forterra 10641 Dzisiaj, 16:25
  •  

#2 Share Max11441

Max11441

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 24 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kuj.pom

Napisany 24 listopad 2008 - 19:59

Brak blokady "tyłu" - Forterra 10641 Elektrozawór znajduje się na pokrywie skrzyni biegów przy pokrywie tylnego podnośnika.

#3 Share Darekk310

Darekk310

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 36 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 25 listopad 2008 - 19:51

Brak blokady "tyłu" - Forterra 10641 dzięki MAX

problem rozwiazany przynajmniej narazie

jak przypuszczałem był problem w elektryce .
trzeba było rozebrać podłoge w kabinie i wykręcić elektrozawór(trochę gimnastyki było) były zaśniedziałe przewody ale nie w złące na kablu ale na złączce w elektrozaworze, niby jest tam podkadka gumowa ale niełączyło.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak blokady "tyłu" - Forterra 10641 Dzisiaj, 16:25
  •  

#4 Share Max11441

Max11441

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 24 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kuj.pom

Napisany 25 listopad 2008 - 22:41

Brak blokady "tyłu" - Forterra 10641 Chciałem się zapytać o elektrozawór od przedniego napędu czy u ciebie jest on suchu czy tez jest przypocony? znajduje sie przy lewym kole przy zbiorniku powietrza.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak blokady "tyłu" - Forterra 10641 Dzisiaj, 16:25
  •  

#5 Share Darekk310

Darekk310

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 36 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 25 listopad 2008 - 22:48

Brak blokady "tyłu" - Forterra 10641 Właśnie zauważyłem że też jest przypocony olejem jak narazie plam na podłodzie nie ma więc nie ruszam

Podobne tematy