Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami?


90 odpowiedzi na ten temat

#1 Share no1NEWHOLLANDno1

no1NEWHOLLANDno1

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 99 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 12 listopad 2008 - 21:21

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? Czesc
Czy macie jakie kolwiek problemy ze swoimi maszynkami?
Moim najwiekszym problemem jest dealer ;/ AGROS-Wrońscy..
3tyg mi przywoza przewod do hamulcow,mimo ze 2razy byli i zly przywiezli..naprawde szlak mnie trafia..

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? Dzisiaj, 19:21
  •  

#2 Share endrju00711

endrju00711

    Rolnik - Lotnik :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 853 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielkopolska , powiat Grodziski

Napisany 13 listopad 2008 - 14:16

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? Ja ma problem z new hollandem , spalił się :D . Ah ta elektronika ;)

#3 Share rosolinnio

rosolinnio

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zachodnio Pomorskie

Napisany 15 listopad 2008 - 21:00

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? No jak narazie chodzi jak trzeba, serwis tez jest dobry hehe. tylko raz jak robili jakies zdjeci to kabelek mi urwali od czujnika siedzenia i mi ciagle piszczało.

#4 Share zenit

zenit

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 170 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 listopad 2008 - 21:27

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? Znam takiego gościa co ma NH 150 KM, okres gwarancji się już mu skończył i akurat elektronika siadła, serwis przyjechał do niego i skasował za to zabawę coś ponad 8tyś

#5 Share no1NEWHOLLANDno1

no1NEWHOLLANDno1

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 99 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 18 listopad 2008 - 19:55

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? to nie byl pewnie zbytnio zadowolony ;) ?

#6 Share farmerNH

farmerNH

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 69 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PSR

Napisany 03 grudzień 2008 - 15:56

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? Ja mam 4 lata TD60D i jestem zadowolony :) . Tylko ostatnio poszła linka od WOMu :) .
- Zetor 16145 turbo - nie ma że nie przejdzie
- New Holland TD60D - przepracuje każdy dzień w roku
- Ursus C-360 - stary ale jary
- Massey Ferguson 255 - Wynieś, przynieś, pozamiataj

#7 Share tom66

tom66

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pomorskie

Napisany 18 grudzień 2008 - 22:49

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? wita wszystkich jestem nowy na forum ja mam tl 90a 2005r i mam pytanie do posiadaczy tego modelu mam problem z glosnym tylnym mostem obiawia sie to podczas jazdy wysokim biegem przy obrotach okolo 1400 po dodaniu gazu slychac stukot w tylnym moscie serwis wymienil satelity ale poprawy nie ma stwierdzili ze tak jest w tym modelu prosze o kometasz jak jest uwas

#8 Share charles

charles

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 18 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 20 grudzień 2008 - 15:24

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? ja mam TD80D i tez mam wrażenie że glosniej chodzi. ciekaw jestem jak to wyglada u innych uzytkownikow. Prosze o wypowiedzi.

#9 Share mariuszwyszynski25

mariuszwyszynski25

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisany 22 grudzień 2008 - 21:09

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? hmmm no nie wiem czy to normalne, ten stukot.... u mnie jak nrazie to cichutko;), chyba ze przód się włączy to wtedy świszcze.Morze nie mieli innej wymówki to tak powiedzieli.Raczej czegoś takie nie powinno być

#10 Share tom66

tom66

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pomorskie

Napisany 27 grudzień 2008 - 18:41

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? dzieki za opinie ale liczylem na wiecej morze ktos mieszka w pobliżu pomorskiego chetnie bym sie skontaktowal z taka osoba posiadajaca tl90a aby sie przejechac i móc porownac wita wszystkich jestem nowy na forum ja mam tl 90a 2005r i mam pytanie do posiadaczy tego modelu mam problem z glosnym tylnym mostem obiawia sie to podczas jazdy wysokim biegem przy obrotach okolo 1400 po dodaniu gazu slychac stukot w tylnym moscie serwis wymienil satelity ale poprawy nie ma stwierdzili ze tak jest w tym modelu prosze o kometasz jak jest uwas

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? Dzisiaj, 19:21
  •  

#11 Share Damin180894

Damin180894

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 259 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Płocka
  • Zainteresowania:Mechanizacja rolnictwa, uprawa roślin.

Napisany 27 grudzień 2008 - 19:01

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? Ja tam poważnych awarii ze swoim TM 125 nie miałem. Jedynie co to :wymian wężyka od płynu hamulcowego; czujnik od ręcznego; raz spadł wąż który prowadzi olej ze skrzyni na chłodnicę oleju no i... wylał się cały olej ze skrzyni jakieś 60l (serwis naprawił i przywiózł)raz też nie chciał odpalic na polu ale serwis przyjechał i zrobił (a co było już nie pamiętam);) z serwisem nie mam problemu także jest dobrze :P
Pijany balet: tyle wad co zalet....

#12 Share Lechu

Lechu

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:mazowieckie

Napisany 18 styczeń 2009 - 23:17

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami?

wita wszystkich jestem nowy na forum ja mam tl 90a 2005r i mam pytanie do posiadaczy tego modelu mam problem z glosnym tylnym mostem obiawia sie to podczas jazdy wysokim biegem przy obrotach okolo 1400 po dodaniu gazu slychac stukot w tylnym moscie serwis wymienil satelity ale poprawy nie ma stwierdzili ze tak jest w tym modelu prosze o kometasz jak jest uwas

Witam.Widzę że razem przyprowadziliśmy TL. U mnie też występował podobny stukot jak u Ciebie ale u mnie była błahostka.Podłączając nowe maszyny pobierały dużo oleju ze skrzyni w puste siłowniki i nie dopatrzyłem sprawy i był za mały poziom oleju. Po uzupełnieniu stanu oleju problem znikł.Natomiast mnie niepokoi brzęczenie podczas dodawania gazu.Przy ręcznym gazie wszystko jest w porządku ale jak dodajesz gaz nogą to występuje brzęczenie po prawej stronie obok pedału gazu, ale do końca nie można go zlokalizować. Drugą denerwującą rzeczą jest odpalanie zimnego silnika-bardzo późno gaśnie kontrolka smarowania . Zimą to nawet potrafi się zapalić czerwona kontrolka alarmu, ale po zgaśnięciu kontrolki smarowania gaśnie i kontrolka alarmu.Wymiana czujnika nie pomogła a mechanik stwierdził że ten typ tak ma.Dzwoniłem nawet do Płocka ale paniska nie raczyli nawet odpowiedzieć.Czasami nie chcę się też wyłączyć blokada mechanizmu różnicowego .Jeżeli ktoś miał takie problemy i poradził sobie z nimi to proszę o odpowiedź.

#13 Share GoRAL1

GoRAL1

    mlody rolnik

  • Members
  • PipPipPip
  • 2478 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 19 styczeń 2009 - 18:20

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? Zobacz http://www.agrofoto....101#entry281101

#14 Share tom66

tom66

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pomorskie

Napisany 22 styczeń 2009 - 22:43

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami?

Witam.Widzę że razem przyprowadziliśmy TL. U mnie też występował podobny stukot jak u Ciebie ale u mnie była błahostka.Podłączając nowe maszyny pobierały dużo oleju ze skrzyni w puste siłowniki i nie dopatrzyłem sprawy i był za mały poziom oleju. Po uzupełnieniu stanu oleju problem znikł.Natomiast mnie niepokoi brzęczenie podczas dodawania gazu.Przy ręcznym gazie wszystko jest w porządku ale jak dodajesz gaz nogą to występuje brzęczenie po prawej stronie obok pedału gazu, ale do końca nie można go zlokalizować. Drugą denerwującą rzeczą jest odpalanie zimnego silnika-bardzo późno gaśnie kontrolka smarowania . Zimą to nawet potrafi się zapalić czerwona kontrolka alarmu, ale po zgaśnięciu kontrolki smarowania gaśnie i kontrolka alarmu.Wymiana czujnika nie pomogła a mechanik stwierdził że ten typ tak ma.Dzwoniłem nawet do Płocka ale paniska nie raczyli nawet odpowiedzieć.Czasami nie chcę się też wyłączyć blokada mechanizmu różnicowego .Jeżeli ktoś miał takie problemy i poradził sobie z nimi to proszę o odpowiedź.

dzieki za opinie umie jest dokladnie tak samo z gazem i blokada i zapalaniem zima ale poziom oleju jest dobry a i tak slychac stukot to brzeczenie jest chyba przenoszone z łacznika ktory znajduje sie przed silnikiem gdzie masz zaczepiona linke

#15 Share ralfMTX140

ralfMTX140

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2012 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kujawsko-Pomorskie
  • Zainteresowania:Ciągniki, kombajny i sprzęt do uprawy.
    Zapraszam na GG :)

Napisany 24 styczeń 2009 - 17:10

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? No jak narazie mialem jedna usterke. Opuszczalem glebosza i zgasl... i nie chcial juz zapalic :) rozrusznik ladnie krecil a ten nic. Okazalo sie ze byla to "slynna wtyczka" :) oczywiscie nie obylo sie bez interwencji serwisu :(
New Holland TM175 i McCormick MTX140 = dwa główne konie pociągowe w gospodarstwie...

#16 Share kapec24

kapec24

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 92 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Koneck

Napisany 28 styczeń 2009 - 18:31

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? Hm, widze że często czujniki ludziom wysiadają... U mnie w TL 100 padł od wyświetlania czy przedni napęd jest włączony. Zeby go wymienić facet z serwisu całe koło musiał zdjąć xD I problem jest z klima, a raczej z paskiem bo stary sie wyrobił a nowego nawet w serwisie nie moga dopasować... ;)

#17 Share ralfMTX140

ralfMTX140

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2012 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kujawsko-Pomorskie
  • Zainteresowania:Ciągniki, kombajny i sprzęt do uprawy.
    Zapraszam na GG :)

Napisany 28 styczeń 2009 - 19:10

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? A czemu nie mogą dopasować?? Troche dziwne ;)
New Holland TM175 i McCormick MTX140 = dwa główne konie pociągowe w gospodarstwie...

#18 Share kapec24

kapec24

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 92 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Koneck

Napisany 28 styczeń 2009 - 19:55

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? Nie można dokłądnie numerów spisać, ale mają tam w serwisei te ksiązki wszystkie i dali taki jaki powinien byc a i tak często zapiszczy. Próbowaliśmy dopasować zwykły jakiś ale jak nie ciut za krótki to za szeroki itd. itp... ;/

#19 Share ralfMTX140

ralfMTX140

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2012 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kujawsko-Pomorskie
  • Zainteresowania:Ciągniki, kombajny i sprzęt do uprawy.
    Zapraszam na GG :)

Napisany 28 styczeń 2009 - 20:45

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? A tego TL-a z którego masz roku?? Musiał byś się zapytać kogoś kto ma taki ciągnik żeby zobaczył u siebie na ten numer
New Holland TM175 i McCormick MTX140 = dwa główne konie pociągowe w gospodarstwie...

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? Dzisiaj, 19:21
  •  

#20 Share kapec24

kapec24

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 92 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Koneck

Napisany 31 styczeń 2009 - 14:01

Czy macie jakieś problemy z New Hollandami? Z 2003 roku. W wiosce jeden gościu ma z 2002. On z kolei miał problem z komputerem, ale to on zawinił bo spawał pług który był przyczepiony do traktora.

Podobne tematy