Skocz do zawartości

Zdjęcie

fendt 311lsa [przedni napęd]


7 odpowiedzi na ten temat

#1 Share rokendroll

rokendroll

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 5 postów

Napisany 19 wrzesień 2008 - 09:35

fendt 311lsa [przedni napęd] Witam wszystkich, mam fendta 311lsa z 1986 roku i mam z nim nastepujacy problem, po właczeniu przedniego napedu ciagnik wyraznie hamuje na skreconych kołach, pamietam ze wczesniej tak nie było, po wylaczeniu napedu problem znika. Jesli ktos wie czym jest to spowodowane prosze o odpowiedz, pozdrawiam.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
fendt 311lsa [przedni napęd] Dzisiaj, 10:37
  •  

#2 Share klocek

klocek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 285 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Maszyny rolnicze

Napisany 27 wrzesień 2008 - 07:36

fendt 311lsa [przedni napęd] moze masz wałek jakis krzywy czy cos

#3 Share favi515

favi515

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 45 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wałbrzyskie

Napisany 27 wrzesień 2008 - 20:20

fendt 311lsa [przedni napęd] wygląda że zamiast napędu ma włączoną blokade

#4 Share klocek

klocek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 285 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Maszyny rolnicze

Napisany 30 wrzesień 2008 - 20:18

fendt 311lsa [przedni napęd] nie no, jakim cudem by sie tak zrobiło ze włączył napęd a sie blokada włacza? sam niewiem, bo nawet jesli wałek był by krzywy to i na prostych kołach by ciągnik chamował,
dla mnie to tez wygląda na blokade, ale jak to ze włącza 4x4 a blokoada sie włącza
@rokendroll wez spróbuj zobaczyc czy blokada niejest włączona

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
fendt 311lsa [przedni napęd] Dzisiaj, 10:37
  •  

#5 Share krzysztofz14

krzysztofz14

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 451 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 październik 2008 - 12:50

fendt 311lsa [przedni napęd]

Witam wszystkich, mam fendta 311lsa z 1986 roku i mam z nim nastepujacy problem, po właczeniu przedniego napedu ciagnik wyraznie hamuje na skreconych kołach, pamietam ze wczesniej tak nie było, po wylaczeniu napedu problem znika. Jesli ktos wie czym jest to spowodowane prosze o odpowiedz, pozdrawiam.

Może zmieniłeś koła .

#6 Share rokendroll

rokendroll

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 5 postów

Napisany 09 październik 2008 - 17:39

fendt 311lsa [przedni napęd] od czasu kupna nic w traktorze nie zmieniałem, poza filtrami i olejem, kola te same opony tez, zewnetrznie wałek wyglada dobrze, a jesli chodzi o blokade to nie wiem, ten model chyba nie ma wlaczanej blokady przedniego mostu, jedyne co zauwazyłem to ma pekniecie na tarczy hamulcowej, tej na koncu wałka, ale pekniecie zauwazylem zaraz po kupnie a wtedy traktor nie hamował, wiec nie mam pojecia czemu tak sie dzieje

#7 Share krzysztofz14

krzysztofz14

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 451 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 12 październik 2008 - 11:31

fendt 311lsa [przedni napęd] Może się opony z przodu zdarły i trzeba nowe .Przód musi iść trochę szybciej.Polecam taki eksperyment trzeba z przodu dopompować koła na dwie atmosfery a z tyłu upuścić powietrze na 0,8 i zobaczyć czy się poprawi.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
fendt 311lsa [przedni napęd] Dzisiaj, 10:37
  •  

#8 Share Grzesiex

Grzesiex

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 137 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kujawsko-pomorskie

Napisany 14 październik 2008 - 16:35

fendt 311lsa [przedni napęd]

od czasu kupna nic w traktorze nie zmieniałem, poza filtrami i olejem


W przednim moście też?

Podobne tematy