Skocz do zawartości

Zdjęcie

Amazone D8


53 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 20 lipiec 2008 - 14:25

Amazone D8 Witam! Orientuje sie ktos gdzie mozna kupic podest do siewnika Amazone D8 3 metry? i ile by to kosztowalo?
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Amazone D8 Dzisiaj, 07:15
  •  

#2 Share przemo161

przemo161

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 58 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PCT

Napisany 20 lipiec 2008 - 23:31

Amazone D8 A o co ci chodzi z tym podestem, co to jest?? (chodzi ci o nastawiany??) :)

#3 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 21 lipiec 2008 - 14:01

Amazone D8 podest, lawka nie wiem jak to fachowo nazwac. chodzi mi o ta blache na ktora mozna wejsc zeby zboze nasypac itp. znajduje sie ona nad zagarniaczem.



nikt nie wie??!!
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

Wiadomość z agroFakt.pl agrofakt

  • agroFakt.pl
  • agroFakt.pl
Amazone D8 Dzisiaj, 07:15
  •  

#4 Share center

center

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Łęcznej :-D
  • Zainteresowania:hmmm jest tego dość dużo:D

Napisany 26 sierpień 2008 - 22:12

Amazone D8 hej pytanie ktoś wymieniał olej w skrzyni amazone D8? jaki olej tam zalać bo chce wymienicna nowy. Jakieś macie pomysły z czego zrobić spulchniacze śladów po ciagniku? Ostrzyliscie redlice?

#5 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 26 sierpień 2008 - 22:44

Amazone D8 ja mysle ze bys nie musial anie robic spulchniaczy ani ostrzyc redlic bo jak masz centralny doscisk redlic to tylko sobie ustawisz na glebsza prace i jedziesz z koksem. a jezeli juz bys chcial zrobi te spulchiacze to z cynkow od agregatu uprawowego. po dwa na kazde kolo wystarczy.
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#6 Share andrzej2110

andrzej2110

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 9407 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Płocka

Napisany 26 sierpień 2008 - 22:50

Amazone D8 ale jak ustawi większy nacisk to te co nie ido za kołem (czyli prawie wszystkie) pójdą za głęboko.

spulchniacze możesz kupić w sklepie z częściami do maszyn rolniczych.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :D

bullet_black.png

 


#7 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 26 sierpień 2008 - 23:04

Amazone D8 ale przy odpowiedniej predkosci i tak wszystko sie wyrowna jezeli ma zagarynacze z tylu siewnika.
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#8 Share center

center

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Łęcznej :-D
  • Zainteresowania:hmmm jest tego dość dużo:D

Napisany 27 sierpień 2008 - 20:16

Amazone D8 no mam zagarniacze też z dociskiem prawde powiedziawszy nie wiem za bardzo jak działa ten docisk redlic tam jest siłownik który jest w ceowniku są otowrki i przetyczka siłownika jest wcyciągniety na 3/4 a od spodu wsadzony bolec żeby nei opadł to jak to jest w tym momęcie ustawione? Ten docisk to działa punktowo ? pozdrawiam

#9 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 27 sierpień 2008 - 21:13

Amazone D8 to jest tak jak juz Ci pisalem. musisz poprostu dluzej przytrzymac dzwignie od hydrauliki zeby wieksze cisnienie poszlo bo jak krotko przytrzymasz to tylko znaczniki sie beda podnosic ale sprobuj dluzej to zobaczysz ze docisk bedzie dzialal i sobie ustawisz na jaka dziure chcesz.
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#10 Share center

center

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Łęcznej :-D
  • Zainteresowania:hmmm jest tego dość dużo:D

Napisany 28 sierpień 2008 - 21:04

Amazone D8 hmm jak to znaczniki? jak ja mam 2 węże na jednym wężu mam znaczniki i ściezki a na drugim mam docisk lej grabek i wiekszy wysiew chodzi mi oto jak się ustawia ten docisk lej i grabek i jak to działa? To jak przycisne mocno to ciśnienie wypcha tego tłoka na maxa i to jest maksymalna siła docisku? Ten tłok jest zabezpieczony od spodu przed opadnieciem to tak jest ustawionym inimalny docisk? numeracja to są cm czy co ?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Amazone D8 Dzisiaj, 07:15
  •  

#11 Share center

center

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Łęcznej :-D
  • Zainteresowania:hmmm jest tego dość dużo:D

Napisany 29 sierpień 2008 - 21:18

Amazone D8 Jak przestawić ścieżki z 24m na 9m ? ktoś wie jak rozwiażać ten problem? Gdzie najtaniej kupie częsci do amazona?

#12 Share yacenty

yacenty

    Zaawansowany

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 9690 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Internet

Napisany 29 sierpień 2008 - 21:42

Amazone D8 pisałem ci przeciez gdzie ja kupowałem do kuhna - zagadałes do Przemka?

Pozdrawiam YacentY www.yacenty.pl
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

GoPro Fan Club - www.goprofc.com


#13 Share center

center

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Łęcznej :-D
  • Zainteresowania:hmmm jest tego dość dużo:D

Napisany 29 sierpień 2008 - 22:33

Amazone D8

pisałem ci przeciez gdzie ja kupowałem do kuhna - zagadałes do Przemka?



Spoko dzięki wielkie wiem napisałem podałem mu numery katalogowe i cisza:/ ...:-( morze się odezwie do jutra jak nie to szukam gdzie indziej:/

#14 Share yacenty

yacenty

    Zaawansowany

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 9690 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Internet

Napisany 30 sierpień 2008 - 08:35

Amazone D8 znajdz jego firme na sieci i dzwon do niego na komore

Pozdrawiam YacentY www.yacenty.pl
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

GoPro Fan Club - www.goprofc.com


#15 Share center

center

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Łęcznej :-D
  • Zainteresowania:hmmm jest tego dość dużo:D

Napisany 02 wrzesień 2008 - 10:12

Amazone D8 jak się zakłada te plastikowe zabezpieczenia na redlice co blokują przed zapchaniem przy cofaniu?:-D ale zamotałem:-D hehe łańcuszek w D8 super jest automatycznie naciągany czy ręcznie przez to okienko za kołem ? pozdrawiam:-D

#16 Share yacenty

yacenty

    Zaawansowany

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 9690 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Internet

Napisany 02 wrzesień 2008 - 10:18

Amazone D8 moj kuhn tego nie ma wiec nie pomoge - u mnie sa sprezyny ktore podnosza cała redlice, ale ojciec i tak dał rade złamać całe mocowanie redlicy, wykrecił ją tak ze az weszła pod wał

Pozdrawiam YacentY www.yacenty.pl
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

GoPro Fan Club - www.goprofc.com


#17 Share center

center

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Łęcznej :-D
  • Zainteresowania:hmmm jest tego dość dużo:D

Napisany 02 wrzesień 2008 - 20:39

Amazone D8 a wie ktoś morze dlaczego w moim amazone mam te szerokie koła takie jak w przycepie są tak oddalone od siewnika ze nie bende mógł blisko miedzy odsiewać i jak moge to zmienić ? pozdrawiam

#18 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 23 wrzesień 2008 - 20:50

Amazone D8 kola mozesz chyba spokojnie przelozyc na waskie ale wtedy Ci sie wysiew zmieni i bedziesz musial nowe proby krecone robic.
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#19 Share center

center

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Łęcznej :-D
  • Zainteresowania:hmmm jest tego dość dużo:D

Napisany 26 wrzesień 2008 - 18:13

Amazone D8 Witam wszystkich no więc dziś 1 dzień siewu:-D oto moje spostrzeżenia no i problemy../
Siewniczek jest naprawde mocna i trwałą maszynką nie ma problemu co np przy odsiewaniu od miedzy bo kola są szeroki i miedza im niestraszna:-D Wyżut z aparatów jest niesamowicie dokładny!! przy prubie kręconej można by policzyć ziarka z każdego kółka i wyjdzie na to samo aż miło popatrzeć:-D Grabki w D8super to prawdziwa rewelacja nawet jedno ziarko w pasie w zdłóż nie jest na wierzchy na poprzeczniaku jedno się kilka znajdzie :lol: hehe:-D Ruchoma belka jest dość pomocnym rozwiązaniem zwłaszcza na nierównych polach. Znaczniki bałem się że mogą o koło ocierać:/ ale ta przerwa 1cm:-D wystarczy w zupełności hehe:-D
No i teraz problemy:/ coś co zdarza się nawet najlepszym:/
- Hydraulika Działa bardzo dobrze i szybko lecz w MF255 nie wiem jak ja obsługiwać bo dzieje się rzez dziwna jak zmieniam znacznik to wysuwa mi się docisk redli:/ nie wiem dlaczego..:/ a żeby go spowrotem ściągnąć to kręce tym pokrętłem i jakoś spadnie mi ten olej:/ nie wiecie jak Tym dokładnie sterować? tak żeby raz jedno chodziło a raz drugie?
- Docisk redlic który brałem na maxa to jakoś słabo naciągał to bo jak ręką za nie brałem to lekko mogłem je podnosić go góry:/ Czyżbym miał źle zapięte sprężyny pod lejkami? Tam jest kilka możliwości zapięcia ja mam na ten taki długi otwór na samym dole.
- Miałem na jednym polu dość agresywne warunki pracy i sporo było zielonych roślin gdziś na wierzchu i od miedzy się zaychało:/ no i dalej tez ale mniej. W takich miejscach powinno się zwiększać docisk czy zmniejszać?
To by było na tyle jak ktoś umiałby mi pomóc w tych problemach bende bardzo wdzięczny pozdrawiam:-D

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Amazone D8 Dzisiaj, 07:15
  •  

#20 Share center

center

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 673 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Łęcznej :-D
  • Zainteresowania:hmmm jest tego dość dużo:D

Napisany 14 listopad 2008 - 22:03

Amazone D8 Witam wszystkich mam pytanie w moim D8super podczas przełanczania znaczników niekiedy coś się powaliło i to rami tego mechnizmu mi niechciało zaskoczyć i przeżucić znacnzika (tak jakby to co miało podnieść się i zostać tak to opada spowrotem) a jak jeszcze raz zasteruje to jest oki. Od czego to zależy co to moze byc? pozdrawiam


Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy

Tylko na agroFakt.pl: Jak przygotować siewnik do siewu? zobacz »