Skocz do zawartości

Zdjęcie

New Holland T5060


984 odpowiedzi na ten temat

#941 Share bialy2005

bialy2005

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3741 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie okolice Łukowa
  • Zainteresowania:rolnictwo, elektronika, samochody

Napisany 11 wrzesień 2014 - 22:24

New Holland T5060 złamany kabel miedzy włącznikiem a pompka :) przerabiałem to na wiosne w t5040 i niedawno w maxxumie :) oba okolice 1500 godzin :)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
New Holland T5060 Dzisiaj, 13:44
  •  

#942 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7802 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 11 wrzesień 2014 - 23:05

New Holland T5060 Też ma taki problem potem sprawdzę.
Ale znikł mi prąd w wszystkich gniazdach i na światłach, postoju i drogowe, podłączyłem kablem z bezpieczników i działa, ale trza to zrobić po robocie.

#943 Share Jarek22B

Jarek22B

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 38 postów

Napisany 12 wrzesień 2014 - 18:37

New Holland T5060

Fotel sprawny. Okazało się że był tylko spalony bezpiecznik (F35 + kluczyk dla obwodu świateł stopu i obwodu fotela).


Edytowany przez Jarek22B, 12 wrzesień 2014 - 18:39.


#944 Share artursz89

artursz89

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 487 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 grudzień 2014 - 17:14

New Holland T5060

Witam!

 

 

Mam pytanie z dnia na dzień NH T5060 zaczął mieć problemy z odpalanie. Do tej pory było idealnie tylko przekręcić kluczyk i silnik ruszał a teraz jest tak że trzeba na rozruszniku z 10 razy dlużej trzymać aż zaskoczy. Jaka może być tego przyczyna?  Raz się przy tym pojawił błąd 14900 obecnie nie pojawia się nic tylko ciężko pali. i to nei że rozrusznik coś pda tylko jakby paliwa nie łapał... 

 

Bardzo proszę o pomoc

 

Z gory dziękuję



#945 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7802 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 19 styczeń 2015 - 19:43

New Holland T5060

Potrzebuję schematu  instalacji do T5060. Nie działają mi światła i gniazda od żniw.

Światła podłączyłem osobnym kablem pod bezpieczniki a gniazdo nowe wyprowadziłem,ale teraz  przydało by się to zrobić.

Serwisy Case i NH nie mają schematu



#946 Share koszyk

koszyk

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 22 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubuskie, Pszczew

Napisany 21 styczeń 2015 - 09:08

New Holland T5060

Witam

Mam taki problem w t5060 świeci mi kontrolka informująca o niskim stanie oleju, ale jak sprawdzam na bagnecie to jest odpowiedni poziom. W czym może być problem?

 



#947 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7802 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 21 styczeń 2015 - 09:29

New Holland T5060

On ma taką kontrolkę ?



#948 Share koszyk

koszyk

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 22 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubuskie, Pszczew

Napisany 21 styczeń 2015 - 10:18

New Holland T5060

Tak, na wyświetlaczu pojawi się symbol że niski stan oleju, a potem świeci obok kontrolka żółty wykrzyknik.

 



#949 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7802 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 21 styczeń 2015 - 23:13

New Holland T5060

Jaki symbol pojawia się, takie kreski za połowe, to powietrze.



#950 Share koszyk

koszyk

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 22 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubuskie, Pszczew

Napisany 22 styczeń 2015 - 08:44

New Holland T5060

To też, to jest że niskie ciśnienie w butli, ale sprężarka napompuje i znika. Pokazuje mi krople leju  



Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
New Holland T5060 Dzisiaj, 13:44
  •  

#951 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7802 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 22 styczeń 2015 - 09:52

New Holland T5060

JA miałem uszkodzony czujnik z  powietrza, i serwisant mi wciskał że to od oleju pokazuję się błąd. A  o tym co ty piszesz to nawet nie wiedziałem że ma.

A  to nie w  skrzyni biegów.

Będzie zaraz u mnie serwis to spytam się, może będą wiedzieć.

No i dowiedziałem się, to jest ciśnienie oleju w skrzyni biegów, mażesz mieć problem poważny. Nie uciekł ci olej w skrzyni i pojechałeś kawałem bez oleju.


Edytowany przez tomek73, 22 styczeń 2015 - 14:54.


#952 Share koszyk

koszyk

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 22 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubuskie, Pszczew

Napisany 22 styczeń 2015 - 15:13

New Holland T5060

Ale w skrzyni też mam poziom, a wogle kontrolka nieraz zgaśnie jak stanę ciagnikiem pod innym kontem.



#953 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7802 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 22 styczeń 2015 - 17:39

New Holland T5060

Serwisant stwierdził że to za niskie ciśnienie w  skrzyni. Pewnie  czujnik uszkodzony.



#954 Share koszyk

koszyk

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 22 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubuskie, Pszczew

Napisany 22 styczeń 2015 - 19:05

New Holland T5060

Też mi sie tak zdaje że czujnikiem coś jest, bo gdyby to było coś z ciśnieniem to by świecił cały czas niezależnie od nachylenia ciągnika. 



#955 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7802 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 22 styczeń 2015 - 21:34

New Holland T5060

Może kabelek pekł, miałem to teraz w samochodzie, chcieli mi dwa dni robić w zakładzie  a kolega po 15 minutach znalazł.

jak zaświeci się błąd to ruszaj kablami na skrzyni, wiązką.



#956 Share koszyk

koszyk

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 22 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubuskie, Pszczew

Napisany 22 styczeń 2015 - 22:24

New Holland T5060

A wiesz że nawet o tym nie pomyślałem, mogłem kiedyś lekko uszkodzić przy myciu, muszę jednego dnie sprawdzić to. 

Dzięki za myśl. 



#957 Share piotrnht5060

piotrnht5060

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 32 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Stepniczka
  • Zainteresowania:Ogrodnictwo,Motoryzacja,Rolnictwo

Napisany 22 styczeń 2015 - 22:31

New Holland T5060 Ja mam NH T5060 z turem od dealera BHS GOLENIÓW ma ponad 1000 mtg dokładnie 1007 i jestem zadowolony ciągnik jest na full wypas. Polecam!

#958 Share Mytcarek

Mytcarek

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 9 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wąbrzezno

Napisany 01 marzec 2015 - 13:18

New Holland T5060

witam panowie posiadam od 3 lat nh t5060 z turem warfama ciagnik ma 1300 mtg rok po zakupie zaczeły sie problemy z siedzeniem,czeste zwarcia np gdy wciskam sprzegło zapalaja sie swiatła obecnie czeka za wymiana uszczelniaczy w przednim moscie ,problemy z biegami przy włączaniu sie połbiegu zaczyna szarpac,klimatyzacja czeste wycieki,nh  został zaprowadzony do serwisu tam usuneli wszystkie usterki ale to drogo kosztowało :/ ale polecam ciagnik to tylko drobne usterki poza tym jest bardzo ekonomiczny i idealnie pisuje sie w turze zaleta jego jest dość dobra cena  :D



#959 Share kris31

kris31

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 205 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:suwalszczyzna

Napisany 12 kwiecień 2015 - 15:09

New Holland T5060

Witam

Wczoraj NH T5060 odpalił normalnie, podpiołem kultywator i więcej nie odpalił, rewers dobry, czujnik w fotelu ok, nie ma prądu na kabelku załączającym rozrusznik (cienki czerwony na wsówke ). Na szybkiego podałem kabelkiem prąd to odpali bez problemu, reszta wszystko działa. Może wiecie gdzie szukać przyczyny braku prądu, jakiś bezpiecznik, przełamany kabel?  

 

Doszedłem gdzie jest problem. Jest nim dźwignia rewersu przy kierownicy.


Edytowany przez kris31, 03 maj 2015 - 11:51.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
New Holland T5060 Dzisiaj, 13:44
  •  

#960 Share Artureczek001

Artureczek001

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 62 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Slaboszewo

Napisany 14 lipiec 2015 - 12:16

New Holland T5060

mam takie pytanie ciagnik opuszcza podnosnik pod obciazeniem i go podnosi, podnosi na pusto ale nie opuszcza na pusto. mial ktos kiedys taka przypadlosc???



Podobne tematy