Skocz do zawartości

Wystartowała galeria konkursowa "Opolagra oczami AgroFotowiczów"

Jeżeli gościliście na targach Opolagra 2013 zachęcamy Was do dzielenia się swoimi fotografiami wykonanymi podczas targów. Swoje zdjęcia możecie wrzucać do galerii konkursowej tutaj. Nagrodą główną w konkursie jest aparat cyfrowy marki Canon a pierwsza 10 otrzyma unikalne koszulki AgroFoto.pl. O zwycięstwie zdecyduje łączna ilość głosów na fotografie danego autora. A więc do dzieła! http://www.agrofoto....-opolagra-2013/

Reklama

Zobacz także...

OSTRZAŁKA ŁANCUCHÓW-czy warto kupić?

Jak w temacie,czy warto kupić ostrzałkę do łacu... Czytaj dalej...

Czyszczalnie,tryjery,stoły grawitacyjne,zaprawiarki.

• Dodaj odpowiedź
25 odpowiedzi na ten temat

#21 SUCHY102

SUCHY102

Nowicjusz

• Members
  • Pip
  • 33 postów

Napisany 01 kwiecień 2008 - 17:33

WITAM!!!
jestem zainteresowany wialnią odśrodkową Włodzimieza Sosnowskiego z Ciechanowa ale nie posiadam zbyt wielu informacji  na ten temat. jak ona się sprawuje?? głównie chodzi mi o czyszczenie zbóż i rzepaku, piszecie że macie tą maszynę więc napiszcie coś o niej czy jest wogóle warta tych pieniędzy /teraz kosztuje 6000zł/ i czy znacie jeszcze jakieś maszyny tego typu nie zbyt drogie o wydajności od około 10 do 20 t/ha ale z przeznaczeniem do zbóż i rzepaku ale nowe. pozdrawiam

#22 Kali

Kali

Użytkownik

• Members
  • PipPip
  • 75 postów

Napisany 01 kwiecień 2008 - 21:39

z Augustowa jest o połowę tańsza, chyba. Podobno tego typu urządzenia to nie za bardzo dobre. Niech wypowie się ktoś kto to ma lub przynajmniej widział w pracy.

#23 SUCHY102

SUCHY102

Nowicjusz

• Members
  • Pip
  • 33 postów

Napisany 05 kwiecień 2008 - 18:01

z augustowa  Separator M-502 - 3291,56 zł brutto
w/w maszyna służy do oddzielania lekkich zanieczyszczeń od ziarna zbóż,
wydajność do 15 ton na godzine, silnik 3 kw A diplomat oferuje maszynę o nazwie diplomat 15 za 3300 wydajność i budowa oraz zastosowanie podobne. piszcie co jest lepsze i co lepiej czyści czy może znacie jakieś inne marki produkujące podobne urządzenia
jest jeszcze czyszczalnia Drzewicz czb 15 ale nie mam pojęcia ile kosztuje.

#24 Sebastian

Sebastian

Zaawansowany

• Members
  • PipPipPip
  • 791 postów
  • 1987496
  • Zainteresowania:Produkcja roślina i technika z nią związana

Napisany 24 sierpień 2008 - 13:42

Wiecie może gdzie można kupić nie dużą czyszczalnie za nie doże pieniądze? Nie koniecznie nowa

#25 MECHANIZATOR

MECHANIZATOR

Kierownik Wycieczki z PGR Manieczki

• V.I.P.
  • 1735 postów
  • Zainteresowania:Machanizacja rolnictwa, Historia mechanizacji rolnictwa, nasiennictwo, rolnictwo ogólnie

Napisany 06 czerwiec 2010 - 13:39

Poszukuje wszelkich informacji o tzw młynkach do czyszczenia zboża (z drewna) będę wdzięczny za wszelkie informacje
^^^TEGO NAUCZYLI MNIE W^^^... ZST im.M.Drzymały w Poznaniu-Golęcinie www.zstpoznan.pl
Tradycja i Nowoczesność - 65 lat historii zobowiązuje www.youtube.com/watch?v=qHOJw56b5Vc
DRZWI OTWARTE 19-05-2012 - tak było w marcu - http://www.agrofoto....ii-zobowiazuje/

"...w każdym moim zwycięstwie jest pot i krew poświęceń..."

Google

• Reklama google
  •  

#26 lukasz122333

lukasz122333

Nowicjusz

• Members
  • Pip
  • 12 postów

Napisany 02 luty 2011 - 21:14

Jakie rozmiary sit górnych i dolnych praktycznie stosujecie w swoich czyszczalniach?
Interesuje mnie praaktyczne zastosowanie najlepiej do konkretnych zbóż. Oficjalne tabele posiadam ale stoję przed zakupem sit i nie wiem jakie rozmiary kupić? Sita mają być do PETKUS 531Gigant i 541Super. Proszę o pomoc.

Kabina BIZ...
4 000,00 zł
Częsci zam...
1 000,00 zł
Przedni Tu...
4 200,00 zł
CZESCI DEU...
100,00 zł

Dodaj odpowiedź

Regulamin konkursu

Jeśli masz konto na Facebooku możesz zalogować się klikając w przycisk