Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zniknęły pólbiegi w Forterze


71 odpowiedzi na ten temat

#41 Share klusek22

klusek22

    Nowicjusz

  • Validating
  • Pip
  • 5 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Ptaszkowice woj.Łódzkie

Napisany 13 styczeń 2012 - 08:54

Zniknęły pólbiegi w Forterze No dięki wam za podpowiedzi. Musze się za to wziąć tylko jeszcze nie wiem kiedy. Ale jak zrobie to napisze tutaj co u mnie było.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Zniknęły pólbiegi w Forterze Dzisiaj, 18:02
  •  

#42 Share darek1972

darek1972

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 760 postów
  • Lokalizacja:polski biegun zimna- najpiękniejsze miejsce pod słońcem

Napisany 13 styczeń 2012 - 20:58

Zniknęły pólbiegi w Forterze Panowie oszalały mi półbiegi w Forterce :blink: lewy przycisk zwalnia normalnie zaś prawy czasami włączy szybszy czasami wolniejszy ale w większości przypadków nie reaguje zupełnie :blink:
Kupię czwartą parę do pługa Ibis
Mój profil na YouTube: http://www.youtube.com/user/darus1972
Zapraszam do galerii: http://www.agrofoto....-user11856.html

#43 Share slawny

slawny

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 369 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 styczeń 2012 - 21:00

Zniknęły pólbiegi w Forterze moze cos byc z elektryka, kiedy i jak zaczelo sie to dziac? ile mth?

#44 Share darek1972

darek1972

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 760 postów
  • Lokalizacja:polski biegun zimna- najpiękniejsze miejsce pod słońcem

Napisany 13 styczeń 2012 - 21:02

Zniknęły pólbiegi w Forterze Dziś, blisko 4tys mth
Kupię czwartą parę do pługa Ibis
Mój profil na YouTube: http://www.youtube.com/user/darus1972
Zapraszam do galerii: http://www.agrofoto....-user11856.html

#45 Share tomaszpa1

tomaszpa1

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 596 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:uniejów
  • Zainteresowania:internet , uprawa roślin, najróżniejsze maszyny rolnicze.

Napisany 13 styczeń 2012 - 21:19

Zniknęły pólbiegi w Forterze darek1972, jezeli jest słychac ze biegi sie przełaczaja to moze byc taki przypadek jak wyzej opisalem, mi wlasnie polbiegi szalaly i przeskikwał np z najwolniejszego na najszybszy a na srednim stopniu było zero reakcji

#46 Share darek1972

darek1972

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 760 postów
  • Lokalizacja:polski biegun zimna- najpiękniejsze miejsce pod słońcem

Napisany 13 styczeń 2012 - 21:26

Zniknęły pólbiegi w Forterze Opiszę dokładniej: naciskam lewy, włącza się pierwszy półbieg i traktor zwalnia, chcę przyspieszyć naciskam prawy traktor nie przyspiesza a wtedy wskakuje mi drugi półbieg :blink: :blink: :blink:
Kontrolki wskazują stan faktyczny półbiegu i prędkości

Edytowany przez darek1972, 13 styczeń 2012 - 21:28.

Kupię czwartą parę do pługa Ibis
Mój profil na YouTube: http://www.youtube.com/user/darus1972
Zapraszam do galerii: http://www.agrofoto....-user11856.html

#47 Share tomaszpa1

tomaszpa1

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 596 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:uniejów
  • Zainteresowania:internet , uprawa roślin, najróżniejsze maszyny rolnicze.

Napisany 13 styczeń 2012 - 21:31

Zniknęły pólbiegi w Forterze w moim poscie nr 75 jest napisane co i jak

#48 Share darek1972

darek1972

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 760 postów
  • Lokalizacja:polski biegun zimna- najpiękniejsze miejsce pod słońcem

Napisany 14 styczeń 2012 - 17:18

Zniknęły pólbiegi w Forterze Wina za problem z półbiegami leżała po stronie regulatora napięcia :rolleyes:
Kupię czwartą parę do pługa Ibis
Mój profil na YouTube: http://www.youtube.com/user/darus1972
Zapraszam do galerii: http://www.agrofoto....-user11856.html

#49 Share ksys

ksys

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 479 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:powiat lubelski

Napisany 14 styczeń 2012 - 18:29

Zniknęły pólbiegi w Forterze to jest ta mała kostka z czterema wyjściami?
za mało dawał czy za dużo?
Jak to zdiagnozowałeś?

#50 Share slawny

slawny

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 369 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 14 styczeń 2012 - 19:14

Zniknęły pólbiegi w Forterze

moze cos byc z elektryka, kiedy i jak zaczelo sie to dziac? ile mth?



Wina za problem z półbiegami leżała po stronie regulatora napięcia :rolleyes:


ha i kto mial racje;d

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Zniknęły pólbiegi w Forterze Dzisiaj, 18:02
  •  

#51 Share darek1972

darek1972

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 760 postów
  • Lokalizacja:polski biegun zimna- najpiękniejsze miejsce pod słońcem

Napisany 15 styczeń 2012 - 14:22

Zniknęły pólbiegi w Forterze

to jest ta mała kostka z czterema wyjściami?
za mało dawał czy za dużo?
Jak to zdiagnozowałeś?

Winny był regulator napięcia, alternator dawał 18V :o :o :o Regulator jest wbudowany w alternator. Jak zdiagnozowałem? Światła były wyjątkowo jasne na obrotach nawet jak włączone były wszystkie 8 reflektorów. Przy małych obrotach i włączonych wszystkich światłach półbiegi przełączyły się bez problemu, na obrotach już wariowało <_< Podłączyłem się pod wagę w wozie paszowym i zmierzyłem napięcie,przy włączonych wszystkich światłach, na obrotach było wspomniane 18V, na minimalnych 13,8V
Kupię czwartą parę do pługa Ibis
Mój profil na YouTube: http://www.youtube.com/user/darus1972
Zapraszam do galerii: http://www.agrofoto....-user11856.html

#52 Share oledo

oledo

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 83 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kujawsko-pomorskie

Napisany 20 wrzesień 2012 - 20:49

Zniknęły pólbiegi w Forterze Mam dwu i pół letniego Zetora Forterre 115 przepracował 720 mtg i wczoraj zauważyłem ,że coś się dzieje z pół biegami .Jadąc jedynką szosową np. 5 km/h wciskając 1 pół bieg zwalnia poprawnie do 4 km/h przy 2 pół biegu zwalnia do 3 km/h a potem dzieje się coś dziwnego bo ciągnik sam zwalnia sam po paru sekundach do 2 i 1km/h .
Czy wie ktoś co może być tego przyczyną , lub miał taki problem i jak go rozwiązał ?

#53 Share kondzio1579

kondzio1579

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 88 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Mińska Mazowieckiego

Napisany 13 październik 2012 - 09:18

Zniknęły pólbiegi w Forterze może być przyczyny niechodzenia poprzez tam som takie wałki od półbiegów i one się za stojały nieraz jest tak po myciu na zimę trzeba je tam poruszać

#54 Share prezeess

prezeess

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 1 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 grudzień 2012 - 22:43

Zniknęły pólbiegi w Forterze

dźwigienka pracuje normalnie wykręciłem z siłowniczka śrubkę co popycha dźwigienke z 0,5 cm nic to nie zmieniło a zanika między 1 a 2 stopniem , wrażenie jest takie jakby sprzęgło się ślizgało


I jak się sprawa zakończyła? Znalazłeś jakieś rozwiązanie? Ja mam ten sam problem w forterze 9641.

#55 Share Krystian86

Krystian86

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 226 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Ostrowa Wlkp i Kalisza

Napisany 17 grudzień 2012 - 10:52

Zniknęły pólbiegi w Forterze A ja mam inny problem, a mianowicie przy wyłączaniu z drugiego na pierwszy połbieg ciągnik za ostro przerzuci półbieg i szarpnie za to z pierwszego na normalny bieg jest już wszystko dobrze. Dodam, że nie dzieje sie tak na zimnym oleju, co może być przyczyną????
Zetor Team

#56 Share nagrol

nagrol

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 18 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Tomaszów lubelski

Napisany 23 styczeń 2013 - 14:38

Zniknęły pólbiegi w Forterze

I jak się sprawa zakończyła? Znalazłeś jakieś rozwiązanie? Ja mam ten sam problem w forterze 9641.

na dzisiaj nie mam II półbiegu, pytałem w serwisie jak nie dźwigienki to trzeba grzebać w skrzyni i wizja 6 tys.zaglądał ktoś dalej jakaś podpowieć ??

#57 Share qba333

qba333

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zduńska Wola

Napisany 23 styczeń 2013 - 20:43

Zniknęły pólbiegi w Forterze a co podpowiecie jesli na poczatku po wlaczeniu pierwszego polbiegu normalnie dzialal ale nie zapalala sie kontrolka w drugim zapalala sie kontrolka od pierwszegoa teraz jest tak ze czasami sam sobie zmienia podczas jazdy pobiegi to do gory to w dol. I co moze byc tego powodem?? u dilera jak sie pytalem powiedzieli mi ze tasma jakas do wymiany a w serwisie ze jakis panel za 1500zl :) ale widze ze sami strzelaja bo za bradzo nie wiedza. moze jakies pomysly??

#58 Share oledo

oledo

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 83 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kujawsko-pomorskie

Napisany 30 styczeń 2013 - 21:32

Zniknęły pólbiegi w Forterze nagrol na dzisiaj nie mam II półbiegu, pytałem w serwisie jak nie dźwigienki to trzeba grzebać w skrzyni i wizja 6 tys.zaglądał ktoś dalej jakaś podpowieć ??


U mnie też II pólbieg nie działał po rozpołowieniu ciągnika okazało się że taśma była pęknieta koszt części 69 zł za rozpołowienie i złożenie serwis wzioł 800 zł .
Nie wiem dlaczego u ciebie zaraz wyjechali z taką kwotą w ciemno.

Edytowany przez oledo, 30 styczeń 2013 - 21:33.


#59 Share robertrolnik27

robertrolnik27

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 141 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielkopolska! Koło!

Napisany 09 październik 2013 - 18:39

Zniknęły pólbiegi w Forterze Witam,

wie może ktoś jaka jest przyczyna warczenia ciągnika podczas wlączonego pierwszego półbiegu? I jeszcze jedno pytanko: Co może byc przyczyną tego jak pod dużym obciązeniem na 1 szosowej włączam drugi półbieg a ciągnik zwalnia do prędkości np biegu 3 polowej?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Zniknęły pólbiegi w Forterze Dzisiaj, 18:02
  •  

#60 Share Robert97

Robert97

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlaskie, Ciechanowiec, Koce Schaby

Napisany 09 październik 2013 - 19:22

Zniknęły pólbiegi w Forterze Jeśli chodzi o warczenie to umnie warczy odtad jak tarcza od sprzegla zostala zmieniona ale nie na polbiegach tylko jak jest na luzie i sie sprzeglo pusci. W tych zetorach juz tak jest ze polbiegi siadaja i włacznik WOMu

Podobne tematy