Swojska Kiełbasa
 

Swojska Kiełbasa

  • 7305 wyświetleń

Wczorajsze wędzenie wędlin na Święta :)Żeby nie było to co na fotce to tylko malutka część ;) Nie ma lepszej kiełbasy ;)



Z albumu:

Sezon 2014/2015

  • 71 zdjęć
  • 0 komentarzy
  • 743 komentarzy obrazka

Informacje o zdjęciu Swojska Kiełbasa

Zrobione z SONY DSC-HX300

  • 4.3 mm
  • 1/30
  • f f/2.8
  • ISO 200



Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • rivierrecasalis
  • 188 1550

Dokładnie :) moja mama jak zrobiła :rolleyes: to niebo w gębie i  w porównaniu do tej ze sklepu to niebo a ziemia

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Chromek
  • 303 616

No pewnie że nie ma lepszej jak swojska, zresztą jak ze wszystkim w dzisiejszych czasach :) Wiesz co jesz :P

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mateuszc355
  • 2180 19475

W tej kiełbasie jest mięso a w tej sklepowej szczególnie z marketu to woda i chemia . Sam lubię sobie taką wziąć z kromką chleba i lepszej kolacji nie ma :D

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość

Panowie tylko gdzie kupić dobre mięso, bo nie w sklepie? W okokicy nie żadnej rzeźni i zaufanego sklepu. Matka ze 3 dni temu postanowiła uwędzić po 20 latach przerwy trochę mięsa. Jak się po wszystkim okazało było stare i psy zjadły. A ch%# z tym krajem, żeby takie ścierwo sprzedawać.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • kuba55
  • 501 2797

 bo to mieso z dunskich swin ,  ktore sa hodowane  ba stymulatorach , sterydach 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • mateuszc355
  • 2180 19475

Samemu hodować albo jechać do chłopa kupić zabić przerobić  i mieć :) Acha to nie legalne :ph34r:

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Tu się nie śpi... Tu się lata !
  • blawatek98
  • 385 1729

Najlepiej trzymać swojego świniaka ;) I raz na kilka miesięcy masz mięso ;)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość

Nie ma warunków na własny odchów, bo cielaki zajmują wszystko;) a zabijać też nie ma komu. Może i dobry pomysł kupić od rolnika lub z ubojni.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Igor110
  • 54 707

 bo to mieso z dunskich swin ,  ktore sa hodowane  ba stymulatorach , sterydach

 

akurat mięsa z duńczyka, z polskich ferm to raczej nie jadłeś bo większość idzie na eksport, poza tym my odstawiamy świnie około 3 miesiące od przyjazdu, w wadze około 110-125kg.

każdy ma swoje zdanie ale ja tam wolę swojego 3 miesięcznego duńczyka niż 200kg rocznego świniaka ,,od chłopa" :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • lamboEVO100
  • 512 2129

Zależy czym był tuczony, niestety producenci świń są na dnie, jak ktoś jeszcze sobie jakoś rodzi i chce aby coś zostało to daje serwatkę i kiszoną kukurydzę a z tego smacznego mięsa nie będzie. 

Dziadek jak trzymał świnie to kaban był gotowy na ostatnią drogę jak miał powyżej 6 miesięcy, mięso też musi dojrzeć ( nie mylić ze starym).  Spróbujcie zrobić rosół z kurczaka ze sklepu  :D

Tak czy siak swój kaban ( albo od sprawdzonego dostawcy) najlepszy  B)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • bandit66
  • 343 2810

Kto mówi o 200 kilowych najlepsze sztuki mają 120-130 kg później to rosną ale w tłuszcz.

 

Mateusz jakim drewnem paliłeś,? Na przyszłość polecam dodać śliwowego, ładniejszy kolor powinna złapać, tu mi wygląda na buka, lub olchę w każdym razie jakieś jasne.

Smacznego życzę!

5!

 

P.S.

Powinna się tutaj znajdować kategoria DOMOWE PRZETWÓRSTWO MIĘSA

_______________

Pozdrowienia :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • darek1972
  • 126 1873

W dzisiejszych czasach większość ludzi nie potrafiła by samemu uwędzić mięsa a co jeszcze gdy trzeba to mięso zdobyć-pozyskać :D (myśliwskie określenie) Gdzieś kiedyś na YT oglądałem że w chwili katastrofy człowiek zabił by szybciej człowieka aby odebrać mu zamrożonego kurczaka do podgrzania niż by miał złapać dziesięć biegających po trawniku żywych i samemu ubić. 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • galinek3140
  • 103 827

i pasuje ja wczoraj szyneczki i polędwice wędziłem :D a później był test jakości mięsa i bimberku :D

 

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • jonek98
  • 2647 10439

U mnie odkąd nie ma świni jeździ się do ubojni i mieso jest dobrej jakości nie to co ten papier z biedronki.A co w parowkach jest to lepiej nie mówić.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Gość

Tylko jak nie pisałem o mięsie z marketu. Pewna ubojnia spod Biskupca ma swój sklep firmowy i takie coś potrafi wypchnąć.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • kody12
  • 41 561

pewnie najlepsza a nie ten syf ze sklepu tez robiłem świnia 200kg to troche wyszło ;)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Tu się nie śpi... Tu się lata !
  • blawatek98
  • 385 1729

Wiadomo że nie każdy ma warunki do chowu czy chęci do zabijania ;) Ale nic lepiej nie smakuje od kiełbasy ze swojskiego kabana ;)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • bandit66
  • 343 2810

W mojej okolicy rzeźników nie brakuje, ludzie jeszcze mają świnki, czy bydło na własne potrzeby. Sprzedać kiełbasę czy inne wędliny lub mięso wołowe np z połowy byka to nie problem chętnych jest zawsze więcej niż mięsa, a reszta dla siebie.

Zrobić kiełbasę swojską nic prostszego :) Ile chcecie? hehe

_______________

Pozdrowienia :)

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj