Skocz do zawartości

Kliknij na zdjęcie aby powiększyć



    Sipma

    Sipma Farma II Z-569/1
    Mam problem z wskaźnikiem ponieważ nie pokazuje stanu napełniania komory prasy (czasami pokazuje ale w większości nie) czy miał ktoś z tym problem ?? proszę o pomoc

    Inne obrazki użytkownika

    12 Komentarzy podziel się zdjęciem


    w swojej sipmie mam zagar i gdy ciągnik przepuszcza na rozdzielaczu komora się delikatnie otwiera i ciśnienie spada ale nie do zera tylko jest dużo niższe

    SajzPL:To pewnie masz Classica a u mnie sygnał dźwiękowy raz jest raz nie i ten wskaźnik czasami się podnosi a czasami nie większość prasowania robi się na domysł kiedy trzeba owijać siatką

    Może linke co podciąga wskazówke podciągnij? 

    mateuszsoja1:Próbowałem ale efekt ten sam

    U mnie nie występował ten problem, skoro linka dobra to dziwna sprawa. 

    A komora Ci się dobrze domyka, bo u mnie nieraz zamki nie wskoczą i wtedy też się nie podnosi wskaźnik ale to tak raz na 50 bali a tak to zawsze wskaźnik pokazuje.

    darek3: Komora domyka się dobrze zamki zaskakują mam ustawione tak że w razie czego to zamki lekko puszczą przez co nie dojdzie do rozerwania

    Nie wiem jak masz w swojej, ale ja mam z 569/1 farma i u mnie ta linka jest podpięta pod prawy zamek i on musi się trochę odchylić i wtedy się wskaźnik podnosi, więc zamki muszą trochę popuścić przy dobijaniu.

    Tak jak kolega wyżej mówi ta linka jest podpięta pod prawy zamek i on się musi trochę odchylić . Ja miałem ten sam problem ponieważ był zapieczony bolec na , którym chodzi zamek był tak zapieczony , że musiałem go palnikiem grzać.

    darek3: Napisałeś że musi się odchylić tzn jak dokładnie w którą stronę  ??