mateuszc355 2180 Napisano Maj 7, 2015 Zaawansowany 2180 19475 Ja jeszcze nie widziałem żeby ktoś żyto przetrząsał zawsze dzień poleży w pokosie i prasują Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Pawel328 640 Napisano Maj 7, 2015 Zaawansowany 640 3817 niby nie powinno sie przywracać żeby piachu nie było w kiszonce Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
MrZgredy 65 Napisano Maj 8, 2015 Zaawansowany 65 755 Pierwszy raz słyszę takie brednie Panowie prawdziwa sianokiszonka musi być przesuszona a nie gnój zebrany. Co z tego że skosi i zbierze na drugi dzień jak otworzy balota po zakiszeniu i będzie jedno wielkie G czyli pleśń i będzie pachnieć jak fermentujące wino. Taka sianokiszonka zapewne nie będzie dobra. ^^ Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
malopolanin64 421 Napisano Maj 8, 2015 Zaawansowany 421 2909 Z żyta to raczej sie kisoznke robi nie sianokisoznke, znajomemu prasowałem zaraz po koszeniu i luksus a rok wcześniej suszył 2 dni to też super sie ukisiło tyle ze sie nadawało do słania pod krowy bo jak słoma było i zbytniego wrażenia na mlecznicach nie zroibło. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Johny-mati291761 3 Napisano Maj 10, 2015 Użytkownik 3 65 Ja już czwarty rok z rzędu robię tak że kosze i przetrząsam .To leży dwa dni i zbieram w bele i owijam i jest idealna kiszonka Znajomy jak sprasował dzień po skoszeniu to mu wszystko spleśniało i bydło nie chciało jeść . Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Rekomendowane komentarze
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się