Fancuska rasa bydła mięsnego Salers
 

Fancuska rasa bydła mięsnego Salers

  • 5636 wyświetleń

Podobno salersy zjedzą wszystko. Są idealną rasą do chowu ekstensywnego podobnie jak hereford czy angus, jednak u salersa jest lepsze wybicie i mniejsze otłuszczenie tuszy, czyli lepsza przydatność na rynek europejski



Rekomendowane komentarze

  • Zaawansowany
  • pawelek98
  • 1175 2203

to przyganiaj do mnie na sity to mi wygryzą, a tak poważnie jedna z lepszych ras i spore przyrosty mają

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • kubosz
  • 3 114

ja złapałem kontakt z gościem który choduje  herefordy i będe kupował


dwa cielaki a z przyrostem u Salersa to jak jest


pozdrawiam

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • kubosz
  • 3 114

minus u Salersa to długa sierść która ciężko utrzymać w czystości a ja trzymam byki w 


stajni więc tu ten minus

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • kb4512
  • 358 1466

Buhajki intensywnie żywione przyrastają około 1300 g w ciągu doby.

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • diablo23
  • 1 131

twoje gospodarstwo chyba jest opisane w poradniku rolniczym bo rozpoznałem po jednym ze zdjęć z twojej galeri

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza
  • Zaawansowany
  • Taurus83
  • 889 4403

minusem niestety jest mocno czerwony kolor mięsa w stosunku do np. limousine czy charolaise i klienci w polsce często nie chcą  takiego mięsa gdyż uważają że jest ze starej krowy...

Udostępnij ten komentarz


Link do komentarza

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj